MUĞLA (AA) - Türkiye'deki Yörük derneklerinin temsilcileri, Fethiye ilçesinde düzenlenen Yörük Yareni programında bir araya geldi.

Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri işbirliğiyle Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde organize edilen etkinliğe, Muğla, Antalya, Denizli, İzmir, Bilecik, Isparta, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Manisa'daki derneklerin temsilcileri katıldı.

Programa yöresel kıyafetleriyle katılan Yörükler, yerel sanatçılarının çalıp söylediği şarkılarla oynadı.

Gecede şiirler okuyup, zeybek oynayan Yörüklere, sahneye çıkan vatandaşlar eşlik etti.

Türkiye Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı ve Bursa Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, konuşmasında, Yörük Türkmenlerinin özelliğinin vatana, millete ve bayrağa olan saygısı olduğunu söyledi.

"Yörük suç işler, kavga eder, günaha girer ama asla vatanını satmaz, vatanı satanların da yanında durmaz" diyen Tatlıoğlu, ülkeyi seven herkesin kardeşleri olduğunu, sevmeyenlerle de kardeşlik bağı kurmak istemediklerini belirtti.

Fethiye Yörük ve Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak ise bu tür etkinlikleri Yörük kültürünün gelecek nesillere aktarılması için düzenlediklerini vurguladı.

Türkiye'nin birçok bölgesindeki Yörük derneklerini bir araya getirerek birlik ve beraberliği sağlamaya çalıştıklarına değinen Kıvrak, programa katılan ve destek verenlere teşekkür etti.

Geçtiğimiz yıl Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde şehit olan Piyade Er Adnan Ergen'in şehit olmadan önce sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı yöresel "Kara Kız" türküsü Seydikemer Yörük ve Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu tarafından seslendirildi.

Etkinliğe katılan şehidin anne ve babası, gözyaşlarına hakim olamadı.