Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Çataloluk, günümüzde genetiğin Türkler için önemsizleştirilmek istendiğine dikkat çekerek, "Genetiğin özü olan DNA kaderimizdir, alın yazımızdır. Türk yurdu üzerinde oynanmak istenen oyunlarda, bugün Türklük adına yapılabilecek en iyi iş varlık savunmasıdır" dedi.

Türk Ocakları Trabzon Şubesi tarafından, KTÜ ve Şube Merkezi’nde düzenlenen toplantılarda; "Genetik Verilere Göre Türklüğün Tarihsel Serüveni" konusunda konuşan Doç. Dr. Osman Çataloluk, başka milletler tarafından azami düzeyde önem verilen genetiğin Türkler için önemsizleştirilmek istendiğine, bunun da Anadolu üzerinde gözü olanların tezgahı olduğuna dikkat çekti.

45 ülkede yaklaşık 10 yıllık bir araştırma sonucu "Türk’ün Genetik Tarihi" adlı kitabı yayınlayan Doç. Dr. Çataloluk, "Çalışmalarımız bitmiş değildir. Ama ’Türkiye’de Türk nüfusu ancak yüzde 10 kadardır’ diyenlere cevap verebilmek için bu hali bile yeterlidir" diye konuştu.

Türk’ün genetik kodlarının dünyada çok geniş bir alanda ve değişik uluslarda da yoğun bir şekilde yer aldığına bilimsel tespitlerin şahitlik ettiğine vurgu yapan Doç. Dr. Çataloluk, "Ancak, bilimsel verileri bile gözümüzün içine baka baka inkar eden ve bunun için de saçma sapan veriler hazırlayıp, bunları bilimsel temellere zorla oturtmaya çalışanların karşısında genetik ilmi kapı gibi dikilmekte, adeta duvar örmektedir. İnkar boşunadır" şeklinde konuştu.

Konuşmalarında Türklerin Orta Asya’dan çıkan değil, Orta Asya’ya da başka coğrafyalardan giden bir ırk olduğunu hatırlatıp, "Semavi dinlerden önce öteki dünya gerçeğini kabul eden sadece Türklerdir" diyen Doç. Dr. Çıtlak, Türkiye’de yaşayan Kürtlerin yüzde 42’sinin genetik olarak İsrail grubundan olmasına dikkat çekti.

Doç. Dr. Çataloğlu, Yahudiler’in, 2 nehir arasındaki yerleri kendilerine "Vaat edilen topraklar" diyerek sahiplenmeye çalıştıkları Anadolu’dan, Avrupalılar’ın da "Siz, Ural-Altay grubundansınız oralara gidin" diyerek Türkleri çıkarmak istediklerine de vurgu yaparak, "Bunlarla baş edebilmek için her alanda güçlü olmalı, araştırmalı ve benliğimize sahip çıkmalıyız. Onların inkarla yok saydıklarını çürütmek için Tanrı’nın verdiği genetiği kullanmamız yeter de artar bile" ifadelerini kullandı.