KONYA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığının işbirliğiyle Türkmenistan Milli Kol Yazmaları Enstitüsünde görevli uzmanlara cilt ve restorasyon eğitimi verildi.

Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğünde el yazma eserlerinin ilmi açıdan tasviri, kataloglanması, kontrolü, restorasyonu ve konservasyonu konularında eğitim gören Türkmen uzmanlar, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. 

Konya Yazma Eserler Bölge Müdürü Bekir Şahin, törende yaptığı konuşmada bilgi, hikmet ve irfana dayalı değerlerin birinci derecede kaynağının el yazmaları olduğuna dikkati çekerek, "Türkmenistanlı kardeşlerimizle güzel bir çalışma yaptık. Bu program çerçevesinde Türkmenistan'dan gelen arkadaşlarımız ve burada çalışan arkadaşlarımız bilgi paylaşımında bulundu. Program esnasında gördük ki hiçbir zaman köklerimizden kopmamışız. Türkmenistan ile yediğimiz, içtiğimiz ve kullandığımız kelimeler hala aynı. Kursumuz tekrar buluşma ve tanışmamıza vesile oldu" diye konuştu. 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ise ülkelerin gelişmişliklerinin ürettikleri kültür ve medeniyet değerleriyle ölçüldüğünü ifade etti.

Törende daha sonra Türkmen kursiyerlere sertifikaları verildi.