Toplantıya KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Konya Ovası Projesi (KOP) İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, UNİKOP Genel Sekreter Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şahin ve Öğr. Gör. Ali Bilgiç, KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Halil Koçak ile KOP İdaresi ve üniversite temsilcileri katıldı. 

“Çalışmalarımız sizlerle birlikte daha da güzelleşerek devam edecek”

Toplantının açılış konuşmasını yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, konsey başkanları ve gençlik topluluğu temsilcilerini üniversitede ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, “Mutlu olmanın yolu mutlu etmekten geçer, bu yüzden öncelikle mutlu etmeyi düşünmelisiniz. Öğrencinizi mutlu ederseniz, çevrenizdekileri mutlu ederseniz siz daha çok mutlu olursunuz. Yaratılış şeklimiz bu. Fakat karşımızdakinin yüzünde gülümseme oluştururken karşılık beklememek lazım. Burada niyetiniz ve gayretiniz önemlidir. Biz niyetimiz ve gayretimizden sorguya çekileceğiz, sonuç ise Allah’ın takdiridir.” dedi. 

Prof. Dr. Sabri Gökmen tanışmak için öncelikle bir araya gelmek gerektiğini söyleyerek “Farklı bölgelerde yetişen bireylerin farklı olması kadar doğal bir şey olamaz. Tanış olmak, birlikte hedef ve ideal belirlemektir. Tanışmak vücutların birbirini tanıması değil; dertlerin, sevinçlerin bilinmesi, ortak üzülmek, ortak sevinmek demektir. Biz de bugünkü toplantı ile tanışmanın ilk adımını sizlerle bu şekilde atmış bulunuyoruz. Hayatta hangi işle meşgul olursak olalım, hangi ekonomik imkânlara sahip olursak olalım mutlaka bir gün düşer ve zor durumda kalırız. İşte düştüğümüzde çoğu zaman kendi başımıza kalkmaya gücümüz yetmez ve böyle zamanlarda gerçek dostlara ihtiyaç duyarız. Önemli olan düşmemek değil, düştüğümüz yerden kalkmasını bilmektir. Çünkü düşmenin acısını kalkmanın sevinci unutturacaktır. Bir araya gelir konuşursak geleceğe daha umutla bakabiliriz. Dostlarınızın ve tanışlarınızın sayısını arttırın, tebessüm biriktirin. Bunun yolu öncelikle kendimizi değil, dostlarımızı düşünmekten geçer. Aksini düşünerek yaşayan insanlar hayattan zevk almaz.” dedi.

İnsanların da elektronik cihazlar gibi bir bataryası olduğuna değinen Prof. Dr. Sabri Gökmen, şunları dile getirdi: “Hiç ölmeyecek gibi yaşayıp, hiç yaşamamış gibi ölüyoruz. Duygusal bataryalarımızı zaman zaman şarj etmemiz gerekiyor. Bunu dostlarımızla başarabiliriz. Onlarla buluşarak, konuşarak, dertlerimizi paylaşarak birlik olup yolumuza devam etmeliyiz. Sizler bu ülkenin geleceğinin söz sahibi bireylerisiniz. Dostlarınıza buradaki güzellikleri anlatın. Teşekkür etmeyi, iltifat etmeyi esirgemeyin. İstişare ederek karar verdiğinizde pişman olmazsınız. Bu toplantının hepiniz için hayırlara vesile olmasını diliyor ve hepinize şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bu toplantılar sizlerle birlikte daha da güzelleşerek devam edecektir.” 

“KMÜ dönem başkanlığında ÜNİKOP toplantıları çok verimli geçiyor”

Toplantıda söz alan KOP İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur ise aynı dili konuşanların değil, aynı duyguları paylaşanların anlaşabileceğini ifade ederek, “KMÜ dönem başkanlığında UNİKOP toplantıları çok verimli geçiyor. Üniversiteler bütün birimlerinden öğrencilerine kadar bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunabiliyorlar. Karaman’a zevkle, hevesle ve güzel sonuçlar alacağımızı düşünerek geldik. Göstermiş oldukları misafirperverlik ve vermiş oldukları emek için bütün KMÜ personelini tebrik ediyorum.” dedi. 

“Çok daha güzel işlere imza atacağız”

KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Halil Koçak ise üniversite temsilcileri ile daha önceden de görüştüklerini ve tanıştıklarını belirterek, düzenlenen toplantılar sayesinde daha sağlıklı bir iletişim kuracaklarını ve bundan sonraki süreçte çok daha güzel çalışmalara imza atacaklarını söyledi. 

“KMÜ dönem başkanlığında çok hareketli bir dönem yaşıyoruz”

Son olarak söz alan KOP İdaresi Kurucu Başkanı Ahmet Katıksız ise bu işe başlarken amaçlarının çok basit olduğunu, insanların hayatlarını küçük dokunuşlarla değiştirebilir miyiz düşüncesiyle yola çıktıklarını ve bu amaçla pekçok faaliyete imza attıklarını belirtti. Ahmet Katıksız, gençlere daha verimli ulaşabilmek amacıyla kulüpler kurduklarını da sözlerine ekleyerek, “KMÜ dönem başkanlığında çok hareketli bir dönem yaşıyoruz ve her şey sistematik bir şekilde ilerliyor. Bu işi içtenlikle sürdürdüğü ve emek gösterdiği için KMÜ’ye teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından toplantıya geçildi. KMÜ UNİKOP temsilcileri ile KOP yetkililerinin öncülüğünde yürütülen toplantıda konsey başkanları ve gençlik topluluklarının temsilcileri yaşamış oldukları sorunları dile getirerek çözüm önerileri için fikir alışverişinde bulundular.