Beylikdüzü’nde bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın bu yılki farkı, sahaf festivali ve sahafların kıymetli koleksiyonlarının gün yüzüne çıkacağı sergiler olacak. Sergilerde Nazım Hikmet’in bilinmeyen kitapları, 50 yılı aşkın süredir küçük büyük herkesin gözdesi olan Küçük Prens’in birçok çevirisi, Ömer Hayyam’ın tüm kitapları ve “Okumanın Fevkaladeleşmesi” konulu bir sergi kitapseverler ile buluşacak.

4’üncü Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları başlıyor. Sevilen sanatçıların konserleri ve önceki senelerde de olduğu gibi çeşitli konularda uzmanlarla yapılacak olan Çardak Altı sohbetlerine ev sahipliği yapacak olan etkinlikte bu kez kitapseverler de keyifli anlar yaşayacak. Türkiye’nin birçok yerinden gelerek Beylikdüzü’nde buluşacak olan sahafların koleksiyonları gün yüzüne çıkacak.

Nazım’dan Küçük Prens’e kitap ziyafeti

Beylikdüzü Cumhuriyet Mahallesi etkinlik alanında yapılacak olan etkinlikte 2-10 Eylül tarihleri arasında sahafların koleksiyonlarından seçilmiş olan sergiler kurulacak. Araştırmacı Yazar Sinan Şanlıer’in koleksiyonundan kurulacak “Nazım 115 Yaşında” sergisinde, Nazım Hikmet’in 1938 senesine kadar basılmış kitaplarının kapakları sergilenecek. Sergilenen her kitabın yazılma ve yayımlanma hikayelerinin de yer alacağı sergide, Osmanlıca basılan ve pek bilinmeyen ’Dağlar Havası’ndan ’Jokond ile Si-Ya-U’ya kadar, Nazım Hikmet’in cezaevine girmeden önceki dönemine ait tüm kitapları bulunacak.

Kadıköy sahafları da Beylikdüzü’nde

Kadıköy Sahafları’ndan ’Müteferrika Sahaf’ Lütfü Seymen’in yıllardır biriktirdiği ’Kitap ve İnsan’ merkezli fotoğrafların, kartpostalların ve fotokartların bulunacağı ’Okumanın Fevkaladeleşmesi Sergisi’nde ise geçmişten günümüze okuyan insanların, kayıt altına aldıkları anlar yer alacak. Ankaralı genç sahaflardan Mustafa Türkoğlu’nun koleksiyonundan, kendi çağını fersah fersah aşan Ömer Hayyam sergisi kurulacak. 18 Mayıs 1048 Nişabur’da doğan büyük matematikçi, astronom ve Rubaileri ile tanınan Ömer Hayyam’ın Türkçe olarak basılmış kitapları ve farklı dillerdeki kitap nüshaları sergilenecek.

En güzel çeviriler bir araya toplandı

Küçük Prens tutkunu olan Sahaf Mehmet Ağkuş’un koleksiyonu da bu süre zarfında sergileniyor olacak. Yaklaşık 60 yaşındaki Küçük Prens’i yakından tanımak isteyenler için 2-10 Eylül tarihleri arasında Barış ve Sevgi alanında sergi kurulu olacak. Sayılardan hoşlanmayan ve karşılaştığı her canlı için hala “Sesi nasıl?, Hangi oyunu sever? Kelebek toplar mı?” sorularını sorabilen herkes, dilimizdeki en güzel çevirilerin topladığı Küçük Prens Sergisi’nde buluşacak.