Vali Murat Koca, Karaman merkeze 45 kilometre uzaklıkta olan Üçkuyu köyü sınırları içerisindeki Değle Örenyerinde sürmekte olan kazı ve temizlik çalışmalarını yerinde inceledi.
Müze Müdürü Abdülbari Yıldız yaptığı açıklamada:
"Karadağ milattan önce ikibin yılından beri kutsal bir bölge olarak kabul edilmiştir. Dinler ne kadar değişse bile kutsallık değişmiyor, ilk dinlerden, paganizmden  ilahi dinlere kadar bölgede yerleşim alanları ve kiliseler olduğu görülüyor ve hatta M.S 4 ve 9. Yüzyıllar arasında bir psikoposluk merkezi olarak oldukça aktif bir şekilde kullanıldığı görülüyor. Dördüncü yüzyılda İznik Konsülü buraya geliyor ve Hristiyanlığı resmi din olarak kabul ediyor, Karadağ'da hristiyanlık için kutsal bir mekan haline geliyor. Türkiyede bu tür psikoposluk merkezleri oldukça fazla ama bu kadar kilisenin bir arada olduğu tek yer Karadağ. Bu yüzden Binbir kilise sıfatının buraya oldukça yakıştığını düşünüyoruz. Çünkü sadece şu an içinde bulunduğumuz alan içinde 7 adet büyük, bazilika planlı kilise ve din görevlileri veya konuklar için bir çok konut ve konaklar olduğu görülüyor.  Biz buraya  21 Nisanda başladık. Buradaki sütunümuzun 15 santimetresi görünüyordu, 2.5 metrelik bir hafriyat kaldırıldı ve şuna değinmek istiyorum ki, bu hafriyatların bir çoğu modern hafriyatlardı, antik çağ hafriyatları değildi. Bazı kiliselerde de Ongun kuşuna benzer figürlerin kazındığını farkettik. Hristiyanlık için çok önemli bir merkez olan, Hristiyanların hac ibadetlerini yerine getirip hacı olarak gittikleri Karadağ'ı turizme kazandırmak bizim için ve Karaman'ı tanıtmak için oldukça önemlidir.

Binbir Kilise; Karaman ilinin inanç turizmi açısından son derece önemli bir merkez durumundadır. Bu amaçla tüm imkanlarımızı bu bölgeye harcamamız gerekmektedir, Üçkuyu ve Madenşehrinde bulunan bu yapı kalıntılarının kazılarının tamamlanması ve restorasyonlarının yapılması müze müdürlüğümüzün birinci önceliklerindedir." ifadelerine yer verdi

Ören yerindeki çalışmaları izlemek için alanı ziyaret eden Vali Murat Koca, alanı gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. 32 Numaralı Kilise içindeki çalışmalarda eline küreği alan Vali Koca, Karaman'ın tanıtımı için hiç bir fedakarlıktan kaçınmamalıyız dedi, ziyaretten sonra yaptığı basın açıklamasında ise;

Şu anda Binbir Kilise olarak bilinen Karadağ’dayız, burada Cumhuriyet tarihinin ilk temizleme çalışmasını yapıyoruz, bizim amacımız bu eserleri  Türk ve Dünya turizmine kazandırmak, bize bu projede yardım eden bütün herkese teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların devam etmesi  için ciddi kaynaklar gerek, umarım yardımlar devam eder ve bütün bu değerli eserler gün yüzüne çıkar. dedi.