Cihannüma Derneği, Eğitim-Bir-Sen ile TDED olarak birlikte düzenlenen İrfan Mektebi Söyleşilerinin konuğu Hayati İnanç oldu.
Cihannüma Derneği, Eğitim-Bir-Sen ile TDED olarak birlikte düzenlenen İrfan Mektebi Söyleşilerinin beşincisi Hatuniye Medresesi’nde gerçekleşti. Cihannüma Karaman İl Temsilcisi Cahit Suci’nin açılış konuşması ile başlayan program Hayati İnanç’ın Fatih’ten, Yavuz’dan, Kanuni’den, Şeyh Galip’ten, Nabi’den, Yahya Kemal’den, Necip Fazıl’dan sunduğu inci taneleri kelimelerden oluşan her birisi incelik, nezaket, zeka ürünü olan beyitler katılanları hem duygulandırdı, hem mest etti. Programa İl Valisi Murat Koca ve Eşleri Hanımefendi, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım’ın yanı sıra daire amirleri, STK Temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program Hayati İnanç Beyefendiye hediye takdimi ile sona erdi. 
Hayati İnanç anlatımları ve kendine has üslubu ile dinleyicilere ‘’vay be’’ dedirtti. İnanç, Osmanlı tarihinden verdiği örnekler ile dinleyicilere ders olacak nitelikte bir program yaptı.