18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası etkinlikleri kapsamında Mümine Hatun Hanımlar Lokali tarafından yaşlılara yönelik resim sergisi düzenlendi. Geçtiğimiz hafta düzenlenmesi planlanan resim sergisi olumsuz hava şartları nedeniyle internet ortamında sergilendi.

Halk Eğitim Merkezi Resim Öğretmeni Zühal Tuna öncülüğünde tuvalleri emek emek işleyen Mümine Hatun Hanımlar Lokali kursiyerlerinin yapmış oldukları resimler sergi haline getirildi. İnternet ortamında yayınlanan resim sergisi sanatseverler tarafından büyü ilgi gördü.

Kursiyerlerle birlikte yapmış oldukları çalışmaların hem manevi hem de duygusal yönden etkileyici olduğunu söyleyen Tuna, “Yaşlılık kırışıkları, vücudumuzu zamanla ele geçiren, yılların her seferinde bizde bıraktığı yaşam çizgileridir. Her çizginin ayrı bir güzelliği var, kiminin hayat arkadaşından, kiminin çocuklarından, kiminin işi ve edindiği çevresinden yaşanmışlığı sonucunda edinir çizgilerini. Kursiyerlerimle birlikte yapmış olduğumuz bu konu üzerinde ki çalışmalarımız bizi hem duygusal yönden hem manevi yönden derinden etkiledi. Severek yaptığımız bu çalışmalardan çok değerli ürünler ortaya koymuş olduk. Resim yaparken hem dinlenen hem de resim yapmaya daha çok şevkle bağlanan kursiyerlerim ürünlerini ortaya çıkardıkça kendilerine olan güvenleri kat be kat artmış oldu. Bütün kursiyerlerimi kutluyor başarılar diliyorum” dedi.

Sergiyi görmek için tıklayınız.