Taşköprü Belediyesi’nin Evde Sağlık Hizmetleri’nin ardından 2013 yılında yaşlı, kimsesiz ve engelli vatandaşlara yönelik başlattığı "Evde Temizlik ve Bakım Hizmeti” kapsamında yaklaşık 120 aileye hizmet veriliyor.

Bakıma muhtaç, yaşlı, kimsesiz ve engelli aileler Belediye personelince düzeni periyotlarla ziyaret edilerek ev temizliği, kişisel bakım, yemek ihtiyacı ve ısınma ihtiyacı karşılanıyor. Bunun dışında kimsesiz ve ihtiyaç sahibi ailelerin badana, boya ve onarım işleri de aynı kapsamda ücretsiz olarak Taşköprü Belediyesi tarafından yapılıyor.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, 2013 yılında Beyaz Masa biriminin kurulmasıyla başlayan tüm hizmetlerin devam ettiğini belirterek, “Yaşlı, engelli, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşları kendi hallerinde kaderleriyle baş başa bırakmamak amacıyla gördükleri ihtiyaç nedeniyle büyükşehir belediyelerinde benzerleri olan "Evde Temizlik ve Bakım Hizmeti"ni bizde sürdüyoruz” dedi.

Kimsesiz, yaşlı ve bakıma muhtaç kimselerin hayır dualarını almak kadar güzel bir duygu ve mutluluk olmadığını vurgulayan Başkan Arslan, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlar için hizmetlerinin devamının geleceğini ifade etti.

Hizmetten faydalanan aileler de Başkan Arslan’a bu duyarlı uygulamadan dolayı teşekkür ettiler.

Uygulamadan haberi olmayıp "Evde Temizlik ve Bakım Hizmeti”nden faydalanmak isteyen vatandaşların Taşköprü Belediye binası giriş katındaki Beyaz Masa Birimi’ne başvurmaları halinde değerlendirilerek uygulama kapsamına alınacakları belirtildi.