Fatih Gülbaba'nın yazdığı sandıkta başlayıp darağacında biten bir devrin anlatıldığı "Yaslıada" isimli tiyatro oyunu Karamanlı vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı.
Fatih Gülbaba'nın yazdığı sandıkta başlayıp darağacında biten bir devrin anlatıldığı "Yaslıada" isimli tiyatro oyunu, Piri Reis Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Adnan Menderes ve arkadaşlarının son günlerinin anlatıldığı, tiyatro oyunu vatandaşlara da duygu dolu anlar yaşattı.
Oyunda Adnan Menderes ve arkadaşlarının hücrede yaşadıkları ızdırap ve işkenceler, aileye duyulan özlem sahnedeydi ve yıllar önce çekilen acılar yeniden canlandı. Oyuncular sahne performanslarıyla izleyicilerden tam not alırken ayakta oyun sonunda ayakta alkışlandılar.
Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin tiyatro sonunda yaptığı konuşmada; “biz bu oyunu yaklaşık 30 ilde gösterime sunduk. Geçmişi tekrar hatırlamamız noktasında çok büyük katkıları var. Milletimizin inanç ve değerleriyle bütünleşmiş bir iktidarın nasıl sandıktan iktidara geldiğini bir kez daha hatırladık. İlimizi, işimizi, eşimizi ve ülkemizi sevelim arkadaşlar. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum.” dedi.
Tiyatro sonunda seyirciler hatıra fotoğrafı çekinmeyi unutmadı.