Yazar Rasim Özdenören’in ‘Kafa Karıştıran Kelimeler’ kitabının ele alındığı programa çok sayıda kitapsever ve öğrenci katıldı.

Prof. Dr. Turan Karataş, Nalıncılar Kültür Evi’nde bundan sonraki haftalarda da sürecek olan programla ilgili düşüncelerini paylaşarak, “Buraya gelirken görünmek veya görmek maksadıyla değil, buradan bir şeyler kazanmak, bilgi edinmek amacıyla gelin. Burada bir amaç için bir araya gelen bu topluluk, 'fikir' kelimesinin hassasiyeti ve haysiyetini karşılayacak bilinçte olursa program da amacına ulaşmış olacaktır.” dedi.

“Halen okuyan, bilincini uyanık tutan ve kalemini besleyen bir yazardır”

Prof. Dr. Turan Karataş daha sonra Yazar Rasim Özdenören ve eserleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Rasim Özdenören’in yazdığı bütün eserleri okumam elbetteki mümkün değil fakat 2011 yılına kadar olan tüm kitaplarını okudum. Özdenören’in Türk fikir hayatındaki yerini ele alacak olursak yazı hayatına öykücü olarak başladığını görmekteyiz. Gazetelerde kaleme aldığı köşe yazıları, edebiyat dergilerinde ve gazetelerde yer bulan öyküleri olmuştur.  Son yirmi yıldır ara ara öyküler de yazmış olsa da kendisi daha çok düşünce yazıları ile öne çıkmaktadır. 80 yaşına gelmiş olmasına rağmen halen bizim kadar okuyan, bilincini uyanık tutan ve kalemini besleyen bir yazardır. Özdenören, Türkiye’de çok insanın cesaret edemediği bir takım meseleler üzerine tartışmış ve bunları kaleme almıştır. Türk edebiyatında iyi bir hikâyeci olarak tanınır ve böyle kabul görür. Bunun yanı sıra Türk düşünce hayatındaki yerine bakıldığında ise kendi nesli içinde İslamcı hassasiyeti taşıyan insanlar arasında öne çıkmış bir isimdir. Özdenören’in neslinden olup da onunla aynı mevkilerde olan insanların onun kadar cesur kitapları olmadı. Günümüzde halen günlük siyasete bulaşmadan felsefi düşünce ile çok etkili yazılar kaleme almaktadır.” dedi.

Prof. Dr. Turan Karataş, Yazar Rasim Özdenören ile ilgili değerlendirmelerinin ardından sözü öğrencilere ve kitapseverlere vererek kitap ile ilgili düşüncelerini paylaşmalarını istedi. Kitabı okuyarak programa gelen öğrenciler kitapla ilgili düşüncelerini kavramsal bir bakış ile ele alarak fikir alışverişinde bulundular.

Program, kitap ve yazar ile ilgili merak edilen soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi.