Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştiren 1. Kitap Fuarını ziyaret eden ‘Yedi Güzel Adam’ dizisi oyuncuları, vatandaşlar tarafından kitap fuarına gösterilen ilgi karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından misafir edilen Yedi Güzel Adam dizi oyuncuları, İstanbul dışında böyle büyük bir kitap fuarıyla karşılaşmadıklarını söylediler.

Ziyaret sırasında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kitap fuarının amacına ulaştığını ifade ederek, “Kitap ve kültür fuarı bizim için çok önemli bir hizmet. Çünkü Kahramanmaraş şairler ve yazarlar diyarı. Şiirin başkenti. Biz bunun hep eksiliğini geçmişte hissetmiştik. Ülkemizde birkaç ilde bu fuarlar düzenlenmekte ama Anadolu’da en büyük kitap fuarı bizim düzenlediğimiz diye tahmin ediyorum. Kitap fuarımızı ziyaret eden vatandaşlarımızda aynı şeyi söylüyorlar. 130 yayın evi katılan fuarımıza yüzlerce şair-yazar gelmektedir” dedi.

Yedi Güzel Adam Dizisi oyuncularından Nuri Pakdil’i canlandıran oyuncu Kemal Uçar ise “Bir şehirde kitap fuarının olması benim için çok önemli ve çok değerli. Ayrıca kitap fuarından daha önemli olan bu ilgi. Bu şehrin genetiğinde olan bir şey. Bizim buraya gelmemizin sebebi biz dizi oyuncuları olarak değil başka bir şehirde yaşasak dahi bu fuara gelirdik. Ama üstümüzde bir misyon ve ağırlık var diyelim oynadığımız insanlar sayesinde. Onları desteklemek içinde buradayız. Bu rol bizi ilerde yazar veya şair yapar mı bilmiyorum. Asıl sanatçı yazarlar ve şairlerdir. Biz biraz daha oyuncular olarak icracıyız” ifadelerine yer verdi.