27. Ahilik Kültürü Haftası düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Salonunda gerçekleştirilen kutlama programına, Vali Murat Koca, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Mustafa Akış, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, daire müdürleri, esnaf odaları temsilcileri, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.
Ahi Pilavı ikramının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Yenilmez, Ahilik ve Ahilik Kültürüne ilişkin konuşma yaptı.
Her ne kadar otomasyona ve makineleşmeye geçilse de esnafların her alanda faaliyetlerine devam ettiğini belirten Vali Murat Koca ise, “Ahilik geleneğini yaşatan eline, diline, beline sahip olan meslek grubu ile iç içeyiz. Esnaflar da mesleki ve özel yaşantılarında kendilerine bu prensibi ilke edinmiş insanlar. Yaşantımızın her alanında doğumumuzdan ölümümüze kadar, içtiğimiz çaydan yediğimiz yemek gibi yaşantımızın her noktasında zor durumda kaldığımız zaman kendisine müracaat edebileceğimiz meslek grubundan arkadaşlarımız var. Çok geniş bir alanda mesleklerini icra ediyorlar.
Bugün teknik gelişmelere bağlı olarak kimi arkadaşlarımızın görev alanlarında ve kazançlarında sekteye uğrama durumu olsa da yine yeri doldurulamayacak meslekler var. Bu vesile ile Ahilik haftasını kutluyor tüm arkadaşlarımıza hayırlı ve bereketli bol kazançlar diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı tarafından Karamanın Ahi Babası seçilen Vali Murat Koca’ya Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yenilmez tarafından “Ahi Baba” kaftanı giydirildi.
İlin ahisi seçilen N. Hilmi Küçüksu’ya ise plâketi ve teşekkür belgesi Vali Murat Koca tarafından verilirken, yılın ahilerine ise teşekkür plaketi ve teşekkür belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Kutlama programı, Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri çerçevesinde çeşitli yaş kategorilerinde düzenlenen satranç müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.