YOZGAT (AA) - Yozgat Belediyesince kent girişinde gönderlere şehitler anısına 14 Türk bayrağı çekildi.

Sarıhacılı Mahallesi'ne dikilen gönderlerden 14'üncüsüne Türk bayrağını çeken Belediye Başkanı Kazım Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yozgat'ın "şehitler diyarı" olarak adlandırıldığını söyledi.

Şehitlere vefa amacıyla kent girişinde 14 Türk bayrağını göndere çektiklerini ifade eden Arslan, "Burası Yozgat'ın, Ankara istikametinden gelirken giriş noktası. Bizim de gelişme alanımızda yer alan bir bölge. Yozgat'a hakim bir tepe olduğu için burayı tercih ettik" dedi.

Arslan, "Buraya 14 ilçemizdeki şehitlerimizi temsilen 14 Türk bayrağı diktik. Şehitlerimizin anısını burada yaşatmak istiyoruz. Geçmişten günümüze, Malazgirt'ten, Kurtuluş Savaşı'ndan bugüne, bütün Yozgatlı şehitlerimizi anmak ve hatırlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

- "Bölge 'Şehitlik Tepesi' olacak"

Bayrakların dikildiği bölgeye, yapılacak düzenlemenin ardından "Şehitlik Tepesi" adı verileceğini belirten Arslan, şunları kaydetti:

"Bu bölge sadece diktiğimiz bayraklarla kalmayacak. Bunun yanı sıra çevre, peyzaj düzenlemesi yapacağız. Bu düzenlemeyle, çok değişik sergilemeler de yapacağız şehitlerimizle ilgili. Sergileyeceğimiz en önemli şeylerden biri de şehit mektuplarını ihtiva eden kitabeler olacak. İnsanlar buraya geldiği zaman her şeyleriyle şehitlerimizi hatırlayacaklar, onlara Fatiha okuyacaklar. Aynı zamanda hemşehrilerimizin de bir dinlenme mekanı olacak."