YOZGAT (AA) - Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan klip için 4 bin kişi İstiklal Marşı'nı okudu.

Müdürlük tarafından 12 Mart'ta kutlanacak İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla klip hazırladı.

İstiklal Marşı'nın kıtalarının farklı gruplar tarafından okunduğu klibe, 4 bin kişi destek verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 Mart için çeşitli hazırlıklar yaptıklarını söyledi.

Bu kapsamda İstiklal Marşı'nın her kıtasını farklı gruplara okuttuklarını anlatan Kuş, "Milli ruhu canlı tutmak adına, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü nedeniyle değişik etkinlikler hazırladık. Bu yıl bir değişiklik yapmak istedik. Polis ve jandarma teşkilatımız, spor dünyasından isimler, öğrenciler ve vatandaşlarımızın katılımıyla video hazırladık" dedi.

Video çekimlerinde 4 bin kişinin İstiklal Marşı'nı okuduğunu ifade eden Kuş, "Başlangıcı 900 kişilik Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencileriyle yaptık. Daha sonra milli güreşçi Rıza Kayaalp'e bir kıtayı okuttuk. Polis ve askerler birer kıta okudu. 2 bin 500 öğrenciye Cumhuriyet Meydanı'nda İstiklal Marşı'nın son kıtasını okutarak final yaptık. Ortaya çok güzel bir görüntü çıktı" diye konuştu.

Kuş, klibin 12 Mart'ta düzenlenecek programda katılımcılara izletileceğini kaydetti.