YOZGAT (AA) - Yozgat'ta geçen yıl inşaatına başlanan bayanlara özel aquaparkın inşaatı devam ediyor.

İnşaat alanında incelemede bulunan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, inceleme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Kadınların toplumun temel taşı olduğunu ifade eden Yazıcı, "Kadın ailenin direğidir. Toplum üzerinde en az erkekler kadar hak ve hürriyetleri vardır. Zaman zaman ise pozitif ayrımcılık yapılması gereken bir kesimdir. Yozgat'ta da kadınlarımıza yönelik bir pozitif ayrımcılık yaparak kadın aquapark tesisini inşa ediyoruz. Burasını sırf kadınlarımız için düşündük. Özellikle Yozgat'ta yaşayan ve belirli nedenlerle toplum içerisine giremeyen, kamuda çok bulunamayan kadınlarımız bu tesisten istifade edecekler" dedi.

Aquapark'ın 15 ayrı bölüm ve ünitesi bulunduğunu belirten Yazıcı, "Yozgat kadın termal aquapark kompleksinde 3 büyük havuz var. Havuzun bir tanesi termal su ile doğadan çıktığı gibi dolu olacak. Diğer havuzlar ise sıcak su ile dolu olacak. İçerisinde buhar odası başta olmak üzere bir termalden beklenen her türlü imkan bu tesis içerisinde yer alacak" diye konuştu.

İhale bedelinin 10 milyon lira olduğunu aktaran Yazıcı, yaz aylarının ortasında tesisin tamamlanacağını kaydetti.