FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Saray Holding SE-K-A SAR Vakfı sponsorluğu ve Larende Fotoğraf Derneği, Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen "Yunusça Bakmak” adlı fotoğraf yarışması sonuçlandı.

Türk dili ve medeniyetinin temel taşlarından biri olan Karamanlı Yunus Emre’nin Türkçe ile işlemiş olduğu şiirleriyle din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm insanlığa seslenmiş olması sebebiyle Yunus Emre’nin felsefesinde yer alan sevgiyi fotoğraf sanatı ile görselleştirerek görsel bir arşiv oluşturmak ve bunu geleceğe miras olarak bırakmak amacıyla düzenlenen yarışmaya 63 ilden toplamda 482 kişi katıldı. Karaman’dan 10 kişinin katılım sağladığı yarışmada en çok katılımın olduğu il ise 104 kişiyle İstanbul oldu. İstanbul’u Konya 40, Bursa ili ise 33 katılımcıyla takip etti.

Yunus Emre ve felsefesinin konu olarak ele alındığı yarışmada bin 722 fotoğraf seçici kurulun oylamasına sunuldu. Yapılan oylamanın ardından bin 722 eserin arasından 58’i ödüle layık görüldü.

14 Ekim tarihinde açıklanan sonuçlara göre, Van ilinden katılan Necmettin Karaca birinci, Tokat ilinden katılan Niyazi Gürgen ikinci, İstanbul’dan katılan Ahmet Fatih Dönmez ise üçüncü oldu.

Türk Dili Özel Ödülünü Emrah Ildız, Karaman Özel Ödülünü Mehmet Kopcal, Kamil Özdağ Ödülünü Kazım Torun alırken, Mansiyon ödüllerinin sahipleri ise Kenan Talas ile Gökalp Bilici oldular.

50 fotoğraf ise sergilenme kategorisindeki ödüle layık görüldüler.

ÖDÜLLER

BİRİNCİLİK: 10.000 TL

İKİNCİLİK: 6.000 TL

ÜÇÜNCÜLÜK: 5.000 TL

KARAMAN ÖZEL ÖDÜLÜ: 4.000 TL

TÜRK DİLİ ÖZEL ÖDÜLÜ: 2.000 TL

KAMİL ÖZDAĞ ÖZEL ÖDÜLÜ: 2.000 TL

MANSİYON (2 ADET): 2.000 TL

SERGİLEME: 400 TL