Necati Yeniel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Muharrem Ayı dolayısı ile aşure ikramı ve “Muharrem Ayı ve Aşure Bilinci” konulu konferans düzenledi.

Milli Eğitim Şube Müdürleri Yavuz Candan, Mehmet Ali İyibaş, STK temsilcileri, öğrenci velileri ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen program, Necmeddin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Mantık Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bayram Dalkılıç’ın ‘İnsanlık Tarihi Açısından Muharrem Ayı ve Aşure Bilinci Konulu konferansı ile başladı.

Konferans öğrencilerin okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp, okul Erbani Topluluğunun söylediği ilahilerle devam etti. Daha sonra Okul Müdürü Hasan Erkan selamlama ve hoş geldiniz konuşması yaparak şunları söyledi;

”Böylesi güzel bir günde güzel insanlarla birlikte aşuremizi ve en önemlisi sevinç ve üzüntümüzü paylaşmak kardeşlik ve ümmet olma bilincimizin bir gereğidir. İnsanımız Muharrem ayını oruçları ile güzelleştirip aşureleri ile paylaşırken Kerbela’nın hüznünü de yaşamıştır.”

Prof. Dr. Bayram Dalkılıç da, “Muharrem, haram kılınmış, hürmete lâyık. Muharrem, sevgili Peygamberimizin ”Allah’ın Ayı” diye nitelendirdiği kutlu ay. Savaşın yasaklandığı, barışın yeşerdiği barış ayı. Öyle bir ay ki, Mâh-ı Muharrem; o aya Mekkeli müşrikler dahi hürmet ediyor, o zaman diliminde biraz olsun savaşa ara veriyorlardı.

Haram aylar içinde Muharrem ayının ayrı bir yeri ve önemi vardır. Bu ayrıcalığı Muharrem adından da fark etmek mümkündür. Zira Muharrem kelimesi haram kılınmış, hürmete lâyık anlamlarına gelmektedir. Kısacası “haram aylar” uygulamasının genel adı, anlam itibarı ile bu aya özel bir ad olarak verilmiştir.” dedi.

Konferans Milli Eğitim Şube Müdürü Yavuz Candan’ın konuşmacıya plaket takdimi ile sona erdi.

Konferanstan sonra aşure ikramına geçildi. Misafirlere öğrenci ve velilere aşure ikram edildi.