Kütahya’nın Gediz ilçesindeki Muratdağı’nda, “Atatürk’ü Anma, Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü” yapıldı.

Atatürk’ün Ölümünün 76. Yılı 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası sebebiyle PADOK (Pusula Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği) ile Kütahya Dağcılık İl Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlen 10 Kasım Atatürk’ü Anma, Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü 2 bin 312 metre yüksekliğindeki Murat Dağı’nda gerçekleştirildi.

Kütahya PADOK Ekibi ev sahipliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe, İzmir DEDAK (Dokuz Eylül Dağcılık Kulübü), İzmir Doğa Dağcılık Kulübü, İzmir KORDAK (Kordelya Dağcılık Kulübü), ESDAK (Eskişehır Dağcılık Kulübü), DPÜDAK (Dumlupınar Üniversitesi Dağcılık Kulübü) ve AKADEMİK (Akşehir Dağcılık İhtisas Kulübü) kulüplerinden 130 dağcı katıldı.

Cumartesi günü Çavdarhisar Aizonai Antik Kentinde buluşan dağcılar, buradaki tarihi kentin tüm bölümlerini gezdiler. Daha sonra Gediz İlçesine geçen dağcılar, dağda kuracakları kamp için gerekli hazırlıklarını tamamlayarak Muratdagı’nın bin 450 metresindeki Arapoğlu Yaylası’na çıktı.

Yaylada kamp kuran dağcılar, gece kamp ateşi etrafında Atatürk’ün sevdiği şarkıları ve türküleri söylediler, ataya saygılarını gösteren söyleşiler yaptılar.

Pazar sabahı toplanan gurup Kütahya Dağcılık İl Temsilcisi Zekiye Kaya’nın rehberliğinde 09.05’de 1 dakikalık saygı duruşu yaptı ve İstiklal Marşı okudu. Daha sonra zirveye yürüyen dağcılar, sert kış koşullarına rağmen 2 bin 312 metrelik zirveye ulaşmayı başardı.

Saat 15.30’da yürüyüş faaliyetini tamamlayan gruplara ev sahibi Kütahya PADOK tarafından katilim belgeleri verilerek ekipler tebrik edildi.

Dağcılardan bazıları, Atatürk anısına yapılan yürüyüşün çok güzel ve anlamlı bir faaliyet olduğunu belirterek, sert rüzgarlara rağmen Muratdağı zirvesine tırmanmaktan çok memnun kaldıklarını söylediler.

Kütahya ve ilçelerinin adeta bir doğa zengini olduğunu ifade eden dağcılar, çok beğendikleri bu bölgeyi tekrar geleceklerini dile getirdiler ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Kütahya Dağcılık İl Temsilcisi Zekiye Kaya, tırmanma faaliyetinin çok güzel geçtiğini, böyle bir etkinliği Kütahya’da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve kendilerine çok iyi tecrübe kazandırdığını söyledi.

Dağcılık İl Temsilcisi Kaya, bu etkinlikte kendisini yalnız bırakmayan ve emeği geçen PADOK ekip arkadaşlarına, sağlık hizmetini en iyi şekilde veren UMKE ekibine, güvenlik tedbirlerini yüksek seviyede sağlayan Gökler Kasabası Jandarma Ekibine, her turlu lojistik desteği sağlayan Gediz Kaymakamlığı, Gediz Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İbrahim Demir’e teşekkür etti. (MA-EFE)