Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından başlatılan ’zamansız ve mekansız kitap okuma’ organizasyonu, Kütahya’da da gerçekleştirildi.

Ulu Camii çıkışında toplanan Anadolu Gençlik Derneği mensupları, getirdikleri kitapları okumaya başladı.

Okuma sonrası dernek adına bir açıklama yapan Ahmet Oturak, "Allah yarattıklarına ayetlerini göstermek ve onları uyarmak için şöyle buyuruyor: ’Oku seni yaratan Rabbinin adıyla oku. Oku Rabbin Kerem sahibidir. Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? .’ Zamansız ve Mekansız Okumalar diyoruz, çünkü ilahi emir tüm zamanlara, tüm mekanlarıdır. Zamansız ve Mekansız Okumalar diyoruz, çünkü okumak, her zamanın ve her mekanın kapılarını açan görünmez tılsımdır.Zamansız ve Mekansız Okumalar diyoruz, çünkü okuyan bir genç, yeni bir dünyanın başlangıç kıvılcımıdır, mayasıdır.Anadolu Gençliği;

Yeni bir dünyayı kuracak bir gençlik için yola çıkmıştır. Yeryüzünde iyinin, güzelin, faydalı olanın, adaletin tesisi için çalışan, hakkı üstün tutan, nefis terbiyesini esas alan, önce ahlak ve maneviyat düsturuyla çalışan, ülkemizdeki gençlerin tamamına hitap eden bir yapılanmadır" dedi. (EFE)