Kütahya’nın Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, yeni hazırlanan projeler hakkında bilgilendirme ve istişare toplantısı düzenledi.

Belediye Meclis Salonu’ndaki toplantıya Belediye Başkanı Mustafa Koca, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Fevzi Şen, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Hamamcı, İYİ Parti İlçe Başkanı Eyüp Doğu, Demokratik Sol Parti İlçe Başkanı Mustafa Akın, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdullah Ünal, Şoförler Odası Başkanı Ahmet Kaymak, Ziraat Odası Başkanı Sami Yüksel, Emetliler Dayanışma ve Kalkınma Derneği Başkanı İsmail Elmacı, yönetim kurulu üyeleri Ramazan Sezer, Ömer Toprak ve Mahalle Muhtarları katıldı.

Toplantıda katılımcılara yapılan ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Mustafa Koca, ”İlçemizde yeni otogar inşası, balık ve tahıl pazarı,apart ve yüzme havuzları, kapalı pazar yeri, Kaynarca’ya düşünülen yeni dükkanlar gibi bir takım projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Özellikle apartlar ve kapalı pazar yeri konusunda sizlerinde fikirlerini almak istedik. Apartlar ve yüzme havuzları dışındaki projelerimizi belediye imkanları ile gerçekleştireceğiz. Apartlar ise ya yap işlet devret yada kat karşılığı metoduyla yapılacak” dedi.

Yeni projeler hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Koca, apart ve yüzme havuzları için şu anki mevcut termal kaynakların yeterli olduğunu belirterek, ”Emet’in yer altı sıcak su kaynak haritalarını çıkardık. Raporlaştırma işlemleri bitince ilçemizdeki sıcak su rezervlerimizin envanteri elimizde olacak. Kaynakların olduğu arazilerde ilçe dışından yatırımcılar kadar yerli yatırımcılarımızda yatırım yapabilecek. Belediye olarak gerekli alt yapı desteğini vereceğiz “diye konuştu.

Katılımcılar ilçe şehir içi park sorunu, hayvan pazarı, gençlik merkezi, yeni termal tesis alanları, yeni hastaneye taşınınca eski hastanenin değerlendirilmesi, Cevizdere İlkokulu, belediye güneş enerji santrali kurulumu, 3. TOKİ aydınlatmaları, şehir planlamalarının yapılması gibi konularında görüşlerini açıkladılar.

Toplantıda baharla birlikte başlayacak olan kanalizasyon, yağmur kanalları ve içme suyu çalışmaları yapılırken telefon, hızlı internet, doğalgaz, elektrik gibi yer altına alınmayan mevkilerde de aynı anda çalışmalar yapılması konularında da görüş alışverişinde bulundular.

Toplantı sonunda tartışılan konularla ilgili esnaflarla da bir toplantı yapılmasına karar verildi.(EFE)