Tarihi Kentler Birliği üyesi olan Eskigediz Belediyesi, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen’i ağırladı.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer ve Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Öğretim görevlileri ile birlikte Eskigediz Beldesini ziyaret eden ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen’i Eskigediz Belediye Başkanı Ercan Şimşek karşıladı.

Tarihi Kentler Birliği Kütahya Toplantısı İlk buluşma yeri olarak seçilen Eskigediz Beldesi’nde, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ve beraberindeki heyete ilk olarak öğle yemeği ikram edildi.

Yemeğin ardından kısa bir konuşma yapan Eskigediz Belediye Başkanı Ercan Şimşek, Eskigediz Beldesi’nin Tarihi Kentler Birliği Kütahya Toplantısının ilk buluşma yeri olarak seçilmesinden büyük onur duyduklarını söyledi.

Daha sonra Eskigediz Belediye Başkanı Ercan Şimşek tarafından Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen’e bebek ve çini tabak hediye edildi.

Toplantının ardından Gediz Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Eskigediz Beldesi Kursiyer öğrencilerinin hazırlamış olduğu el emeği Folklorik Bebekler, Tarihi Eskigediz Evleri Ahşap Maketleri ve nakış ürünleri sergisi ile bölgeyi tanıtan fotoğraf sergisi gezildi. Tarihi Eskigediz Gazanfer Ağa Hamamı, Eskigediz Deprem Şehitleri Anıtı ve Koca Bahçe Meydanını da gezen misafirler beldeyi tanımaktan büyük memnunluk duyduklarını belirterek, Çavdarhisar ilçesine geçtiler.(MA-EFE)