Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Şeyhler köyünde hayırseverlerin katkılarıyla yapılan cemevinin açılışı Kaymakam Fethi Savran tarafından yapıldı.

Şeyhler köyünde yapımı tamamlanan cemevinin açılış törenine Kaymakam Fethi Savran, Garnizon Komutanı Oğuz Uçak, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Hisarcık İlçe Emniyet Amiri Muhammet Lütfi Erdem, AK Parti İlçe Başkanı Salim Turası, davetliler ve köy halkı katıldı. Açılış töreni Kur’an tilaveti ile başladı. Daha sonra kürsüye gelen Kaymakam Savran, “Birkaç gün önce muhtarımız ve dedemiz bize gelerek ’Gelin canlar bir olalım’ başlıklı davetiyelerini ilettiler. Bugün bizde sizlerle bir olmak, birlik olmak, iri olmak, diri olmak, beraber olmak için buraya geldik. Tarihin sahnesine şöyle bir göz attığımızda milletler arasında varlığını, bağımsızlığını, kimliğini koruyabilen yegane milletin Türk milleti olduğunu görüyoruz. Bunda da en büyük pay toplumumuzun yapı taşları olan Ahmet Yasevi, Mevlana, Hacı Bektaşi Veli ve Yunus Emre gibi veli zatların ve gönül insanlarının olduğunu görüyoruz. Onlar yaşadıkları döneme ışık tuttukları gibi günümüzde de bizlerin gönüllerini ve akıllarını aydınlatmaktadırlar. Bugünlerde her şeyden fazla temel hak ve özgürlüklere saygılı insancıl ve barışçıl bir anlayışa ihtiyaç duyulan dünyamızda Hacı Bektaşi Veli insan ve doğa sevgisini barışçıl bir ortamda yaşamayı öğütleyen evrensel görüş öncülerinden biri olarak gönüllerdeki saygın yerini almıştır. Fikirleriyle ve yaşantısıyla kendinden sonra geleceklere bir çığır açmış, birlik, kardeşlik, sevgi ve hoşgörü çağrısıyla ulusu, dini, mezhebi, rengi, görüşü, düşüncesi ne olursa olsun farklılıklara karşın huzur içinde bir arada yaşamanın yolunu göstermiştir” dedi.

Açılışta saz sanatçılarının türkü ziyafeti ve semah gösterilerinin ardından cemevinin açılışını Kaymakam Savran, Garnizon Komutanı Uçak ile birlikte yaptı. Açılıştan sonra davetlilere 600 kişilik kavurma, pilav ve ayran ikram edildi. Alevi Dedesi Ramazan Türk, köy halkının, gurbetçilerin ve hayırseverlerin katkılarıyla 2,5 yılda tamamlanan iki katlı cemevinin yaklaşık 300 bin liraya mal olduğunu belirtti.