Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, il genelindeki okullarda yaklaşık 20 bin öğrenciye takviye kurs verildiğini kaydetti.

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, 2015-2019 Stratejik Plan Toplantısı, Kütahya Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, 2023 vizyonu kapsamında stratejik plan paydaş toplantısını gerçekleştirdiklerini dile getirerek, "İyi bir strateji planlaması bizi mutlaka hedefe ulaştıracaktır. Bizler her anımızı planlamak zorundayız. Planlarımızı yaparken de varmak istediğimiz hedefleri belirlemek lazım. Eğitimde niteliğe ancak bu şekilde ulaşabiliriz. Nitelikli eğitim de, bir ülkenin eğitim çıktıları, ülkenin ihtiyaçları ile örtüşüyorsa, orada eğitimin niteliğinden söz etmek mümkün. Kütahya´da eğitim alanında güzel bir zemine doğru gidiyoruz. Kütahya´da bulunan 539 okulda yaklaşık 6 bin 500 öğretmen ve yine yaklaşık 97 bin 500 öğrencimiz var. Derslik başına 17 ile 23 öğrenci düşmekte. Bu anlamda da iyi bir noktadayız. İlimizde okullaşma oranına baktığımızda hedefe en yakın illerden biriyiz. Öğrencilerimizin okula gelmeleri için gerekirse ev ev gezerek, çocuklarımızın okula gelmelerini sağlıyoruz. İlimizde açılan 2 bin 300 takviye kurslarına da yaklaşık 20 bin öğrencimiz devam etmekte" diye konuştu.

Toplantıya çeşitli kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşlardan da temsilciler katılarak eğitim hakkındaki görüşlerini sundu.(EFE)