Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarım Bölümü öğrencileri, “Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması”na damga vurdu.

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) ve Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı Organizatörü Reed TÜYAP işbirliği ile bu yıl onuncusu düzenlenen Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması’na 92 proje başvurdu. Şartnamenin gereğini yerine getiren projelerin puanlama yoluyla değerlendirilmesiyle 17 proje dereceye girdi.

Dereceye giren 17 ambalaj tasarımı projesini notlandıran seçici kurul üyeleri, oybirliği ile karar vererek birinci, ikinci ve üçüncü seçti. Ayrıca dokuz adet mansiyon ödülü alan projeyi belirledi. DPÜ Öğretim Görevlisi Mehmet Pehlivan’ın yürütücülüğünü yaptığı ders kapsamında gönderilen projelerden, öğrencilere ait olan 6 proje finale kaldı. Finale katılan projelerden 5’i mansiyon, 1’i ise katılım belgesi almaya hak kazandı.

Ödül töreni 20. Uluslararası Ambalaj Endüstri Fuarı Avrasya Ambalaj 2014 İstanbul Beylikdüzü’ndeki fuar alanında yapıldı. Ödül törenine başta Öğretim Görevlisi Mehmet Pehlivan olmak üzere öğrencileri DPÜ TV’den Ahmet Emre Taştan ve Efe Erdoğdu ile dereceye girerek mansiyon ödülü alan Melike Tetik, Büşra Erdin, Fatma Özgür, Güler Söğütlü ve Katılım Belgesi alan Derman Ünal katıldı.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan verdiği destek, istikrarlı ve gayretli çalışmanın meyvelerini verdiğini belirten Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Grafik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Levent Mercin, Öğretim Görevlisi Mehmet Pehlivan olmak üzere ödül alan ve yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik etti.(EFE)