Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından ’Cahiliye Toplumundan İslam Toplumuna Geçişin Temel Dinamikleri’ adlı konferans düzenlendi.

Konferansta açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Erdoğan, “Yeryüzünde en büyük kaynak insan, insanı da insan yapan imandır” dedi.

"İnsanlardaki İslam imanının kavranması ve gönüllere yerleştirilmesinde rol oynayan sanatçılar da ilahiyatçılardır” diyen Erdoğan, Prof. Dr. İzzet Er’e konferansa katılımından dolayı teşekkür etti.

Prof. Dr. İzzet Er, Peygamberimizin dinin önce ailesinden başladığını belirterek, “Bu tebliği kabul edenlerde ister istemez bir değişim gerçekleşmiş oldu. Hz. Muhammed dönemindeki bu değişim zamana bağlandı. O dönem yaşanmıştır ve bitmiştir, denildi. Oysa zamanın insanı değiştirici özelliği yoktur. Zaman içerisindeki yeni kazanımlar insanı değiştirir" şeklinde konuştu.

Bedir Savaşı’nda Peygamberimizin, “Allah’ım bu küçük toplumu mahvedersen bundan sonra sana ibadet edecek bir toplum gelemeyecek, önceki Peygamberlere gösterdiğin nusretini benden de esirgemeyeceğini umut ediyorum, bizi muzaffer eyle” diye dua ettiğini söyleyen Prof. Dr. İzzet Er, “Allah, Kuran-ı Kerim’de de belirtilen manevi destek orduları yollamıştır. Ama bu durum Uhud Savaşı’nda gerçekleşmemiştir. Çünkü; insan çalışıp kendi kazanmalıdır. Eğer sen ölür veya öldürülürsen onlar eski hayatlarına geri mi dönecekler, Allah’a hiçbir zarar veremezler. Allah kendisi için çalışanları mükafatlandıracaktır" diye konuştu.

Prof. Dr. İzzet Er, zihniyet değişiminden sonra davranış, çevre, müessese ve organizasyon değişikliği üzerinde durduğu konuşmasında, Müslüman ülkelerin müessese ve organizasyon sıkıntısı içinde olduğunu söyledi. Er, “Namaza çağrı için ateş yakmak, çan çalmak kabul edilmemiştir, ezan okunmuştur, bu bir müessese kurmaktır” ifadelerini kullandı.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli, konferans sonrası Prof. Dr. İzzet Er’e hediye takdim etti.(EFE)