Ankara’da konuşan Vali Şerif Yılmaz, bu yılki etkinliklerin Kütahya Valiliği’nin ev sahipliğinde yapıldığını söyledi. Vali Yılmaz, 4 gün sürecek olan bu etkinlikler ile önemli bir sinerji yakalandığını ifade ederek, “Tanıtım günleri bize gösterdi ki, Ege illeri; tarihine ve kültürüne tüm samimiyetiyle sahip çıkmaktadır” dedi.

Kütahya başta olmak üzere Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Manisa, Muğla ve Uşak illerini kapsayan 7 Ege İlleri Tanıtım Günleri ve Etkinlikleri başladı. 4 gün sürecek olan tanıtım günlerinin açılış törenine gazetemiz de katıldı.

Burada gazetemize konuşan Vali Yılmaz, bu yıl ki etkinliklere ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu söyleyerek, “Doğup büyüdüğüm Manisa’da, tahsil hayatımın bir kısmının geçtiği Uşak’ta, Ege’nin nadide köşesi Kütahya’da görev yapan Ege’nin bir çocuğu olarak tanıtım günlerinin bu yıl dönem başkanlığının Kütahya’da olması bize bu yıl büyük mutluluk yaşattı” dedi.

Ankara Kültür Merkezinde açılışı gerçekleştirilen ve 4 gün sürecek olan “7. Ege İlleri Tanıtım Günleri ve Etkinlikleri ile Ege illerinin kültürlerini Türkiye’ye tanıtmak, iller arasındaki birlik ve dayanışmayı ortaya çıkarmak, bölgenin kültürel, turistik, sosyal ve ekonomik gelişimine katkılar sağlamak amaçlanıyor.

Ege İlleri Tanıtım ve etkinliklerinin ilk gününde Tavşanlı Belediyesi Mehteran Takımı, Tavşanlı Belediyesi Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan Halk Oyunları, Yöresel Kıyafetler Defilesi ve Tasavvuf Müziği Konseri gösterileri yer aldı.

Açılış programı “il Standların gezilmesi, Tavşanlılı İbrahim Şirin ve Orhan Ayaz’ın sanat müziği konseri, Uşak Kız Meslek Lisesi Peştamal Kuşak ile yapılan kıyafet defilesi, Yarenler Ekibi ve Çorum Köyü yöresel halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve Mehmet Karadedeli, Ayhan Aydın ve Mustafa Çobanoğlu’nun konseri ile devam etti.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu ise, “Etkinliklere Kütahya ve Tavşanlı olarak damga vurduğumuzu söyleyebilirim” diyerek, “Gerçekleştirilen bu etkinlikleri bölgenin tanıtımı açısından son derece faydalı buluyorum. Gösterilere bakıldığında Tavşanlı ve Kütahya’nın etkinliği gözlerden kaçmıyor. Ege illeri arasında da birlik ve beraberliğin ortaya çıkmasında katkı sunması nedeniyle bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen ve bölgemizden buralara gelip tanıtım elçisi görevi yürüten değerli katılımcılarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ise, Belediye olarak bu tür tanıtım etkinliklerine daima katıldıklarını ifade ederek, “Tavşanlımızın reklamı ve tanıtımı noktasında elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Bu yönde hazırlanan tüm programlara iştirak ediyoruz. Ege Tanıtım Günlerine de gelerek ilçemizin tarihi, kültürel, ekonomik anlamda tanıtımını yapıyoruz” dedi.

Bu tanıtımlar sayesinde Göbel Termal Tesislerinde çok önemli bir ivme kazanıldığına işaret eden Güler, “Bugün Göbel Termal Tesislerimiz yılın 12 ayı neredeyse tam kapasite çalışmaktadır. En az misafirimiz olduğu zaman diliminde bile doluluk oranımız yüzde 70’in üzerinde ve bu rakamın en az yüzde 80’i dışardan gelen misafirlerden oluşuyor. Bunda en önemli faktör yaptığımız bu tanıtım etkinlikleridir” ifadelerini kullandı.(EFE)