Ankara’da Ege Bölgesi illerine yönelik faaliyette bulunan Dernek ve Vakıflar İşbirliği Platformu (EGEM) tarafından düzenlenen ’7. Ege İlleri Tanıtım Günleri ve Etkinlikleri’ başladı.

Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak ili olmak üzere 8 Ege ilinin katılımı ile Ankara Kültür Merkezi’nde açılışı gerçekleştirilen ’7.Ege İlleri Tanıtım Günleri ve Etkinlikleri’nde Kütahya Valisi Şerif Yılmaz da bir konuşma yaptı.

Kütahya gibi Ege bölgesinin tüm illerinin bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Vali yılmaz, "7.’nsi düzenlenen Egem Platformu tarafından düzenlenen tanıtım günleri aslında her ilin kendi başına müstakilen yapabileceği ve hatta daha da başarılı olabileceği bir tanıtım, ancak bizlerin bu birliktelik, birlikte hareket etme, beraber olma, beraber başarma heyecanını verme hususunda en büyük katkıyı verecek hususlardan bir tanesidir diye değerlendiriyorum. Özellikle bu organizasyon ve Ankara’ da ki derneklerimizin aracılığıyla yapıldığını bilmenizi isterim. Bizler sadece destek veriyoruz. Tüm valilerimizle, Belediye Başkanlarımızla, Ticaret Odası Başkanlarımızla burada yapılan etkinliğe hem maddi hem de manevi olarak destek olmaya çalışıyoruz. Esas bu organizasyona emek veren burada bulunan dernek başkanlarımızındır.Ege Bölgemizin her köşesinin ayrı özellikleri, güzellikleri, tarihi ve kültür değerleri olan belki de Anadolu’nun en fazla medeniyetini barındıran, hem güzel hem de sıcak iklimiyle beraber en fazla bugün de dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir bölgede yaşamaktayız. Bu nimet bugün Evliya Çelebi’nin söylediği gibi ’Cennet Kütahya’nın ya altındadır ya da üstündedir.’ diyor. Bunu Ege’nin tamamı içinde söyleyebilirsiniz. Çünkü Ege’nin her tarafının ayrı bir özelliği, güzelliği var. Her tarafında tarihi dokunun hala muhafaza edildiğini görmekteyiz. Özellikle turizm açısından da sadece kum, deniz ve güneşi bir kenara bırakırsak, ben özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da son yıllarda yaptığı açılım, yatırımla beraber kültür turizmine ağırlık verdiğimizi değerlendirdiğimizde tanıtımında bu anlamda büyük önemi var. Bizim bütün illerimizde, Ege’nin bütün illerinde bu özellikleri kültür turizmine yönelik alt yapının ve bu tarihi dokunun hala ayakta olduğunu görmekteyiz ki bugün en büyük eksikliğimiz belki de tanıtımımız. Büyük Efes’ in yanında Küçük Efes denilen Aizanoi çoğu öğrencilerimiz bilmiyor. Bugün Karun Hazineleri ile dünyanın en büyük Kanyonun bulunduğu Uşak İlini kimse bilmiyor. Bugün doğal güzellikleri ve Koyları ile belki turizmle beraber son zamanlarda Muğla’yı yeni yeni keşfediyoruz. Bugün mermerin, travertenin özellikle Kurtuluş Savaşının şekil değiştirdiği Afyonkarahisar ve Kütahya’yı çoğu insan bilmiyor. Bugün kuruluşumuzun geçtiği yer Domaniç Hayme Ana’yı çoğu arkadaşımız bilmiyor. Demek ki bizim bu kültürel coğrafya da elimizde olan birikimimizi, bu kültürel varlığımızı hem kendimize hem de bizim dışımızda yaşayan insanlara iletmemiz gerekiyor" dedi.

Ege İlleri Tanıtım ve etkinliklerinin ilk gününde Valimiz Sayın Şerif Yılmaz ve katılımcılar tarafından izlenen Tavşanlı Belediyesi Mehteran Takımı, Tavşanlı Belediyesi Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan Halk Oyunları, Yöresel Kıyafetler Defilesi ve Tasavvuf Müziği Konseri gösterileri sonrası Mesir Macunu Saçım töreni gerçekleştirildi.

Ege İlleri tanıtım günleri ve etkinliklerine TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya Milletvekili Sayın Alim Işık, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, EGEM Platformu üyeleri, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.(EFE)