Türkiye Beyazay Derneği Tavşanlı Şubesi’nin ‘Engelliler Can, Anneler Canan’ projesi kapsamında, yeni bir hizmet merkezi düzenlene bir törenle açıldı.

Açılışa Türkiye Beyazay Derneği Ege Koordinatörü Ali Rıza Soyaslan, Onursal Başkan Ömer Akın, AB Uzmanı Hasan Hüseyin Çakmak, Yazar Ender Ekiz ve çok sayıda lise kız öğrencileri, engelli vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Türkiye Beyazay Derneği Ege Koordinatörü Ali Rıza Soyaslan, “Tavşanlı’lı engellilerimizin ve engelli olmayanların muhabbet ortamı oluşturabileceği sosyal yerimizin açılışını yapmak için toplandık. Tavşanlılı engelli kardeşlerimizin büyük bir sorununu çözmüş bulunmaktayız. Tavşanlı’da engelli kardeşlerimizin muhabbet edebileceği, eğitim alabileceği, ders çalışabileceği bir yerimiz yoktu. Akabinde engelli kardeşlerimiz ile engelli olmayan gönüllü kardeşlerimizinde bir arada buluşabileceği yerimiz yoktu.Bulgar pazarı dekoş işhanındanda bulunan binamızın şehir merkezinde olması da engelli kardeşlerimizin katılımları adına büyük avantaj oluşturuyor. Burada ilköğretim-Lise- Üniversite kız öğrencilerimiz sosyal eğitimler alacaklardır. Akabinde işitme engelliler, görme engelliler ve fiziksel engelliler de kendi aralarında toplanabileceklerdir. Engelli çocuğu olan annelere kişisel gelişim eğitimleri verilecektir. Çok amaçlı, engellilerimizin birebir sorunlarının çözülebileceği bir ortam olacak. Merkezin açılmasında katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara teşekkür ederim" dedi.(EFE)