Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, işsizlik oranındaki artışın, işsizlikle değil mesleksizlik ve işi beğenmemeyle ilgili olduğunu belirterek, "Bu ülkede işsizlik var diyen, bir adım öne çıksın" diye konuştu.

Güral, Türkiye’de işsizlik sorunu olmadığını ifade ederek, Türkiye’deki sorunun işsizlik değil, "mesleksizlik ve iş beğenmeme sorunu" olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin dört bir yanındaki binlerce işletmenin, çalıştıracak eleman bulamama sıkıntısı yaşadığını belirten Erkan Güral, "Özellikle mikro ve küçük işletmelerde durum daha da vahimdir. Nedeni ise herkesin daha büyük işletmelerde çalışma isteği ve çabasıdır. Ülkemizde eğitim seviyesi ne yazık ki hala düşük oranda ve nitelikli eleman sayısı yeterli düzeyde değildir. Daha da acısı kurumların düzenlediği, nitelikli eleman kurslarına ilgi gösterilmemektedir. Meslek edinmek istemeyen, hiçbir niteliği olmadan iş bulmaya çalışanlar doğal olarak iş bulamamaktadır. Bu ülkede artık ’ne iş olsa yaparım’ devri sona ermiştir" dedi.

Erkan Güral, Türkiye’de, bulduğu işi beğenmeyen ciddi bir kesim olduğunu belirterek, bütün bu etkenlerle işsizlik oranının nüfusa paralel arttığını, ekonomik kriz ve işsizlik kelimesinin en son kullanılacağı ülkelerden birinin Türkiye olduğunu ve "burada ekonomik kriz ve işsizlik var" diyenin, bir adım öne çıkarak iddiasını ispatlaması gerektiğini kaydetti. (EFE)