Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun (ASTOP) Dünya Gönüllüler Günü nedeniyle organize ettiği etkinlikte, ’Üstün Hizmet ve Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Güral’a ödülünü Ankara Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Semiz takdim etti. Güral’ın, sivil toplum kuruluşlarında üstlendiği görevlerle genç iş adamlarına örnek olduğunu belirten Semiz, “Erkan Güral, öncülük ettiği sosyal sorumluluk çalışmaları ile de iş dünyasının bu alanda topluma örnek olacak projeler gerçekleştirmesinde çok önemli bir rol oynuyor” dedi.

Sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra siyaset ve iş dünyasından çok sayıda davetlinin katıldığı programda bir konuşma yapan Erkan Güral, “Beni onurlandıran bu ödülü, TÜGİK olarak bugünden itibaren yapacaklarımıza karşılık önceden aldığımız bir borç olarak gördüğümü özellikle belirtmek istiyorum. Türkiye’de bir ilke imza attık ve 20 kişilik yönetim kurulumuzun 10’unu kadın üyelerden oluşturduk. Kadınların iş hayatında rol almalarını önemsiyoruz. Ne kadar birlik olursak, Türkiye’nin geleceğine yönelik hazırlayacağımız projeler de o kadar güçlü olacaktır” diye konuştu.

Erkan Güral ayrıca, Borusan Holding’in Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki 10 farklı organize sanayi bölgesinde sosyal sorumluluk amacı ile geliştirdiği ’Annemin İşi Benim Geleceğim’ adıyla kreş ve gündüz bakımevi inşa edilmesine yönelik projesini TÜGİK olarak destekleyeceklerini söyleyerek, “Proje kapsamında inşa edilecek mekanların yer ve duvar seramiklerini TÜGİK olarak biz üstleneceğiz” dedi.(EFE)