Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde 6 yıl önce Kaymakamlığın desteğiyle açılan ve Cumhuriyet Ortaokulu Okul Aile Birliği tarafından işletilen Fitness Salonu’nun personel yetersizliğinden faaliyetlerinin durdurulduğu bildirildi.

Cumhuriyet Ortaokulu Kapalı Spor Salonu bünyesinde hizmet veren ilçenin tek Fitness Salonu’nun personel yetersizliğinden kapatılmasına sporseverler tepki gösterdi.

Özellikle kış aylarında üniversite öğrencileri ve halkın yoğun ilgi gösterdiği Fitness Salonu’nun kapatılmasını sağlıklı bir nesil yetişmesine darbe olarak niteleyen sporseverler, ”İlçemizin tek Fitness Salonu 6 yıldan bu yana belediyenin verdiği personel ile Cumhuriyet Ortaokulu Okul Aile Birliği tarafından işletiliyordu. Yıllardır fitness salonunda abonelik sistemiyle her kesimden bireyler spor yapma imkanı buluyor, buradan elde edilen gelirle kapalı spor salonunun bakımı temizliği ve okulun ihtiyaçları gideriliyordu. Ancak bu yıl belediye Fitness Salonu için işçi tahsis etmeyince fitness salonunda faaliyetler durduruldu. Yaklaşık 700 üniversite öğrencisinin bulunduğu ilçede tek fitness salonunun kapatılması gençleri internet kafelere ve başka zararlı alanlara yöneltecektir” dediler. (MA-EFE)