Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, ilçe ve çevresinde yaşayan tüm engelliler onuruna yemek verdi.

‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ etkinlikleri çerçevesinde Gediz Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen yemeğe, Gediz Kaymakamı Avni Kula, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Gediz Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Mesut Naci Cebecioğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Yörük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, Gediz Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, Gediz Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri, Kütahya Sakatlar Derneği Başkanı Hatice Yakar ve üyeleri, Gediz Sakatlar Derneği Başkanı İbrahim Demir ve üyeleri ile engelli vatandaşlar ve yakınları katıldı.

Hep birlikte yenilen yemeğin ardından Gediz’deki engelli vatandaşlar adına Enver Yumuk konuşma yaparak bu geceyi düzenleyen Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu’na teşekkür etti. Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından tüm engellilerin dertlerini dile getiren şiirler okundu.

Kütahya Sakatlar Derneği Başkanı Hatice Yakar da bir konuşma yaparak, “Son iki yıldır Gediz Belediyesi tarafından düzenlenen bu yemek etkinliğine katılıyoruz. Başkanımıza ve emeği geçen herkese hepimiz adına teşekkür ediyorum. Engelleri biz insanlar koyuyoruz. Hayatın çeşitli alanlarında bizler için hayatı kolaylaştıracak biçimde düzenlemeler yapılmakta ve bu konu üzerinde büyük çaba harcanmaktadır. Bunlar bizleri menün etmektedir. Buda beyinlerde engellerin kalkması anlamına gelmektedir.

Bizler hayatın birer gerçeğiyiz. Bizler ne ayıp, ne suç, ne de cezayız. Lütfen bizleri saklamayın. Engelli ailelerine sesleniyorum. Bizleri saklamayın. Bizleri hayata kazandırmak için çalışın. Bizimde ihtiyaçlarımız, hayallerimiz var ve beklentilerimiz var. Onu yapamaz bunu yapamaz diyerek hayatta ötelenmek istemiyoruz. Bizler de her şeyi yapabiliriz. Bunun içinde yılda bir veya birkaç kere değil her zaman birlikte olmalıyız” dedi.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ise konuşmasında, “Toplum olarak engelli vatandaşlarımızın hiç farkına varmıyoruz. Ancak bir yakınımız veya tanıdığımız biri engelli ise bu konuyu görüyoruz; ya da bizim başımıza bir şey geldiğinde farkına varıyoruz. Bir eliniz, ayağınız ve ya herhangi bir uzvunuz hastalık nedeniyle kullanamadığınızda engellileri daha iyi idrak edebiliyoruz. Ancak hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı engelli vatandaşlarımız için başlattığı çalışmalar bugün tüm yurda yayılmış ve her kesim ve kurum bu konuda emek ve mesai harcayıp projelerini bu yönde hazırlamaktadır. Engelli vatandaşlarımızın hayatta yerini almaları için belediyemiz çalışmalarını yürütmektedir. Her projede bu konu dikkate alınarak çalışma yapılmaktadır. Kaymakamlık, belediye ve ticaret odası her türlü desteği sağlamak amacıyla oluşturulan birimleri ile engelli vatandaşlarımızın yanında olmaktadır. Bu gün davetimize icabet ederek gelen sizlere tek tek teşekkür ediyorum. Hepinize iyi eğlenceler dilerim” dedi.

Konuşmaların ardından müzik eşliğinde düzenlenen gece programında, tüm engelliler doyasıya eğlendi.(MA-EFE)