Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ’okuryazarlık seferberliği’ çağrısı sonrası Kütahya’nın Gediz ilçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurs, vatandaşların yoğun bir katılımı ile devam ediyor.

5 Şubat’ta derslere başladıklarını belirten Gediz Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zekeriya Ünal, toplamda 120 saat ders verileceğini söyledi. Ünal, "Kursumuz 5 Şubat’ta başladı ve 120 saat esası üzerinden ders verilecek. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın okuma yazma seferberliğini başlatması ile birlikte çalışmalarımızı hayata geçirdik . Kursumuza 5 kursiyer kayıt yaptırdı. Kursiyerlere okuma yazmayı Sınıf Öğretmeni Derya Tülü öğretiyor. 120 saatin bitmesinin ardından ikinci kademenin ardından kursun sonunda da ilkokul diploması alacaklar” dedi.

Kaymakam Muhammet Önder Başkanlığında köy ve mahalle muhtarlarıyla, okul yöneticileriyle, din görevlileri ve tüm kurslarda görev yapan öğretmen ve usta öğreticilerle toplantılar yapıldığını söyleyen Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zekeriya Ünal, “Bu okuma yazma kurslarına katılmak isteyen vatandaşlarımız Halk Eğitimi Merkezlerine veya kendilerine en yakın okullara müracaat etmeleri gerekmektedir” şeklinde konuştu.(RB-EFE)