Gediz Belediye Meclisi’nin kararı ile şehir merkezinde bulunan konut ve işyerlerinde ön ödemeli kartlı su saati uygulamasına geçiliyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 10 yıl damga süresini doldurmuş su sayaçlarının değiştirilmesi yönündeki kararı ile Gediz Belediye Meclisi’nden bu karara paralel olarak 2 Ekim 2015 tarihine kadar eski su saatlerinin elektronik ön ödemeli kartlı sayaca geçilmesi yönünde oybirliği ile karar alındı.

Konu hakkında bilgi veren Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu “İlçemiz şehir içerisinde ev ve işyerlerinde kullanılmakta olan 10 yıl damga süresini doldurmuş eski su saatlerinin ön ödemeli kartlı su saatleri ile yenilenmesi noktasında Belediye Meclisimizce oybirliği ile karar alınmıştır.

2 Ekim 2014 tarihli Belediye Meclisi’mizce; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan açıklama gereğince, su bedellerinin daha ekonomik olarak kullanılması, ev ve işyeri sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan olumsuzlukların giderilmesi, su tasarrufu sağlanması amacıyla bir yıl içerisinde yani 02 Ekim 2015 tarihine kadar ön ödemeli kartlı su saati uygulamasına geçilmesi yönünde oybirliği ile karar alınmıştır.

Alınan karar ek olarak ayrıca, 13 Kasım 2014 tarihinde gerçekleştirilen Belediye Meclisi toplantıyla da ön ödemeli kartlı sayaç kullanan abonelerin 2015 yılında diğer saatlere göre yüzde 25 daha uygun su bedeli ödemeleri yani yüzde 25 daha ucuz su kullanmalarına yönelik oybirliği ile karar alınmıştır.

Ayrıca Belediye Meclisi kararı gereğince ön ödemeli kartlı su saati uygulamasına geçen abonelere 10 ton bedelsiz su verilmesine, eski saatlerinde su borcu bulunan abonelerinde eski borçlarını 6 ay içerisinde ödemeleri gibi esneklik sağlanarak karar alınmıştır.

Bu uygulama ile vatandaşlarımız daha uygun bedelle su kullanabileceklerdir. Ön ödemeli kartlı su saati uygulamasıyla Gediz Belediyesi yine hayatı kolaylaştıran çözümlere bir yenisini daha ekleyerek hizmete devam etmektedir” açıklamasında bulundu. (MA-EFE)