Gediz İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (GİHMED) üyeleri, Eğitim-Bir-Sen Gediz İlçe Temsilciliğini ziyaret etti.

Yapılan ziyarette GİHMED Başkanı Ahmet Tan’a Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Dönmez, Ertuğrul Göz ve aynı zamanda AK Parti İlçe Başkanı olan Mesut Yörük eşlik etti.

İmam Hatip Okulları hakkında bilgi veren GİHMED Başkanı Ahmet Tan, “Günümüzde İmam Hatip Okulları; İmam-Hatip Ortaokulu, Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve Kız Anadolu İmam-Hatip liselerinden oluşmaktadır. Bu okullar normal ortaokul ve lise müfredatına ek olarak dini ve ahlaki eğitim veren, mesleğe ve üniversiteye öğrenci yetiştiren, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından denetlenen resmi devlet okullarıdır. İmam-Hatip Okullarının temel gayesi; kendisi ve yaşadığı toplum için bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, inançlı gençler yetiştirmek, hayata hazırlamak; insana değer veren, problemlere çözüm üretebilen milli ve manevi değerlerini koruyan ve geliştiren kişilikli insanlar olarak onları yetiştirmektir” dedi.

Ahmet Tan, ayrıca İmam-Hatip okullarına verilen desteği hatırlatarak, “Milletimizin okullarımıza verecekleri desteğin had safhada olacağına inancımız sonsuzdur. İmam Hatip Liselerine ve İmam-Hatip Ortaokullarına halkımızın çok büyük sempatisi oluğunu biliyoruz. Geçmiş yıllarda bu sempatisini ve desteğini her zaman göstermiştir” dedi.

Daha sonra GİHMED Başkanı Ahmet Tan, Dernek Yönetim Kurulu üyeleri İsmail Dönmez, Ertuğrul Göz ve Mesut Yörük dernek olarak yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Kendilerine yapılan nazik ziyaretten dolayı GİHMED Başkanı Ahmet Tan, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Dönmez, Ertuğrul Göz ve Mesut Yörük’e teşekkür edene Eğitim Bir-Sen Gediz İlçe Temsilcisi Ali Arısoy da, konuşmasında, İmam-Hatip ortaokulları ve liselerini önemsediklerini belirtti.

Temsilci Arısoy, “Bu okulların geleceğinin katsayı adaletsizliği ile engellenmeye çalışıldığı dönemlerde sendika olarak bu güçlerin karşısında durduk. İlçemizde de imza kampanyaları düzenledik ve bu yasakları kaldırmak için mücadele ettik. Tüm okullar ve öğrenciler hepimizin ve hepsine de önem veriyoruz. Ancak Gelişmiş Ülkelerde Meslek Liselerinin Genel liselere oranı yüzde 70 ile yüzde 30’lardadır. Ancak ülkemizde tam tersi olmaktadır. Meslek Liselerine gereken önemin ivedilikle iade edilmesi ve bu okulların önünün açılması gerekir” dedi. (MA-EFE)