Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Cemiyet Başkanı İhsan Tunçoğlu ve cemiyet yönetim kurulu üyesi ve İhlas Haber Ajansı Temsilcisi (İHA) Hüseyin Efe ile bilgi alış verişinde bulunan Kinay, başta üniversite öğrencileri başta olmak üzere, kentte oturan herkesin birinci ikamet adresini 31 Aralık 2014 tarihine kadar mutlaka Kütahya’ya getirmeleri gerektiğini ifade etti.

Kütahya’da ikametgahın, 2015 yılında yapılacak olan nüfus sayımı ve daha sonra yapılacak olan genel seçimlerinde büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Hasan Fehmi Kinay, "Kütahyalı ve Kütahya’da ikamet eden kardeşlerim, 2015 yılı nüfus sayımında nüfusumuzun 5 milletvekili çıkartabilmesi için başta üniversite öğrencileri olmak üzere Kütahyalı kardeşlerimizin birinci ikametgah adreslerini Kütahya’ya getirmeleri gerekmektedir. Bu konuda yaptığımız çağrılar iktidar yada muhalefet partisi meselesi haline getirilmemeli tüm Kütahya’nın temsil gücüne destek olarak değerlendirilmelidir. Kütahya olarak hemşehri ruhunu canlandırmamıza vesile olacak bu girişimin sonuçta hepimiz için yapıldığını unutmayalım. Şahsen benim Milletvekili adayı olmam 3. Dönem kuralı gereği söz konusu değildir. Bu Kütahya için verdiğimiz bir mücadeledir. 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle bir kaç nüfus farkıyla milletvekili sayımız düşerse 80 binin üzerinde nüfusumuz da hiçe gidecektir" ifadelerini kullandı.

Ziyarette Kinay’ın danışmanı Ahmet Arıkan da hazır bulundu.(EFE)