Kütahya’daki kamu hastanelerinde tablet bilgisayar dönemi başlıyor.

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, mesai sonrası ve hafta sonları hastanede olmayan hekimler, evlerinden veya başka bir yerden internet üzerinden sisteme bağlanarak işlem gerçekleştirilebilmeleri için hastanelerde ’Tablet bilgisayar’ uygulamasının başladığını ifade etti.

Ekici, pilot uygulama olarak Gediz ve Tavşanlı hastanelerinde ilk tabletlerin verildiğini bildirdi.

Hastanelerde hekimlere birer tane ve her servise bir iki tablet almak istediklerini dile getiren Ekici, "Tavşanlı hastanemiz için 70, Gediz hastanemiz için 35 tablet bilgisayarı alarak dağıtımını gerçekleştirdik. Hastane iş ve işlemlerinin tamamen elektronik ortamda yürütülmesi ile, veri kayıplarını aza indirmeyi, gelir kaçaklarımızı önlemeyi düşünüyoruz. Yine kağıtsız hastane hedefine bir adım daha yaklaşmak istiyoruz. Gediz ve Tavşanlı’daki pilot uygulamamızı önümüzdeki sene tüm hastanelere yayacağız. Bu uygulama ile hekimlerimiz hastalara ait görüntüleme ve laboratuvar tahlillerini evlerinden görebilecekler. Hasta dosyalarına ulaşabilecekler. Böylelikle hastalarını daha iyi takip etme imkanı bulacaklar. Bir yandan hizmet kalitesini artırarak, bir yandan yazışmaları da aza indirmiş olacağız” dedi.

Tıbbi cihaz ve malzemeler konusunda eksikliklerini hızla giderdiklerini anlatan Ekici, “Hastanelerimizin ihtiyacı olan cihaz ve malzemeleri temin ederken diğer yandan da bilişim teknolojilerine de gerekli yatırımı yapıyoruz. Gelişen teknolojiye ne kadar ayak uydurabilirsek, rekabet şansımız artacak, maliyetlerimiz düşecek ve hizmetimiz kalitelenecektir” ifadelerini kullandı.(EFE)