Kütahya’nın tarihi Hisar Kalesi’nde, ışıklandırma ve çevre düzenlemesi çalışmaları için komisyon kurulması kararlaştırıldı.

Belediye Medya Servisi’den yapılan yazılı açıklamada, kalede Selçuklular döneminden kalma 72 burcun bulunduğu hatırlatıldı.

Açımlamada, "Belediyemizin vizyon projeleri arasında yer alan Kütahya Kalesi Restorasyonu, Çevre Düzenleme ve Aydınlatma Projesi kapsamında bugün Belediye Encümen Salonun Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu’nun Başkanlığında İzmir Röleve ve Anıtlar Kurulu ile birlikte toplantı gerçekleştirildi.Kütahya Hisar Kalesi, sahip olduğu 72 burçla Türkiye’de ikincidir. Belediyemizin desteği ile Kale burçlarının restorasyon çalışmaları gerçekleştirilecektir. Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde her türlü girişim yapılarak Kütahya Kalesinin kapsamlı bir şekilde restore ettirilmesi için gerekli olan jeolojik ve jeoteknik raporların hazırlanmasına yönelik Karayolları Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü, İzmir Röleve ve Anıtlar Kurulu ve Belediyemizden yaklaşık maliyete ilişkin komisyon kurulması ve bu müdürlüklerden görevlendirme yapılması kararı alınmıştır" ifadelerine yer verildi. (EFE)