Hisarcık İlçe Jandarma Komutanlığı’nın bölgesindeki köy ortaokullarında öğrenciler ile velilere yönelik uyuşturucu ve madde bağımlılığı konularında bilgilendirme toplantılarına başladığı bildirildi.

Hisarcık İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş Oğuz Uçak, Jandarma Astsubay Çavuş Ertuğrul Öge ve jandarma personeli tarafından Karbasan köyünde ortaokul öğrencileri ile veliler uyuşturucu ve madde bağımlılığı konularında bilgilendirildi.

Hisarcık Jandarma Komutanı Oğuz Uçak,” Öğrenciler arasında uyuşturucu kullanımının önlenmesi amacıyla Jandarma Genel Komutanlığı ve İl Alay Komutanlığımızın direktifleri doğrultusunda bölgemiz köy okullarında öğrenci ve velileri bilgilendirme çalışmalarımıza başladık. Bu çerçevede ilk etapta Karbasan köyü ortaokulu öğrencilere uyuşturucu ve madde bağımlılığı, zararları, velilere ise uyuşturucunun zararlarını anlatıp, çocuklarını uyuşturucu kullanımından nasıl uzak tutacakları konularında bilgiler verilmiştir. Ortaokul öğrencileri ve velilere yönelik eğitim çalışmalarımız Hasanlar, Dereköy ve Kutluhallar köylerindeki ortaokullarda peyderpey devam edecektir. Bilgilendirme toplantılarımızın öğrencilerimiz arasında uyuşturucu kullanımının önlenmesine yararlı olacağı kanısındayım” dedi.(MA-EFE)