Kütahya’nın AK Parti’li Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, MHP Milletvekili Alim Işık’ın, özelleştirilen Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait (EÜAŞ) arazinin, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) ’usulsüz olarak devredilip, karşılığında da kendisinin aday gösterildiği’ yönündeki iddiaların, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ’şikayet evrakının işlemden kaldırılıp kaydının kapatılması’na karar verildiğini bildirdi.

Başkan Saraçoğlu, AK Parti İl Başkanı İshak Gazel ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Sabahattin Ceyhun ile birlikte parti binasında basın toplantısı düzenledi.

30 Mart Yerel Seçimleri’nde temiz bir siyaset anlayışıyla çalıştıklarını, ancak bunu diğer adaylarda göremediklerini dile getiren Saraçoğlu, "Bilindiği gibi, o dönemde karalama ve iftiralarla karşı karşıya kalmıştık. Alim Işık, 8 yıldır Milletvekilliği yapıyor. Işık kulağına en küçük bir şey geldiğinde mal bulmuş gibi hemen hareke geçiyor. Kendisi hiç bir iddiayı araştırmıyor hemen harekete geçiyor. EÜAŞ’a ait arazinin Türkiye Gençlik ve Eğitim Vakfı’na devredilip, karşılığında benim aday gösterildiğim yönünde iddiaları olmuştu. Bunu kendisi mahkemeye taşıdı.Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ’şikayet evrakının işlemden kaldırılıp kaydının kapatılmasına’ karar verdi" diye konuştu.

Başkan Saraçoğlu, Alim Işık’a tazminat davası açıp açmayacağını, yapacağı değerlendirme sonrası karar vereceğini ifade etti.

30 Mart Yerel Seçimleri’nde MHP Belediye Başkan Adayı olan Milletvekili Alim Işık, o dönemde AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı olan Kamil Saraçoğlu, Vali Şerif Yılmaz ve o dönemin Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunmuştu.(EFE)