Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın okuryazarlık seferberliği’ çağrısı sonrası Kütahya’nın Pazarlar İlçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan okuma yazma kursunu İlçe Kaymakamı Gürsel Temurci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi ile birlikte ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti.

Pazarlar ilçesinde imkansızlıklar nedeniyle okula gidemeyen ve okuma yazma öğrenemeyen vatandaşlar İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde açılan okuma-yazma kurslarına yoğun ilgi gösteriyor. Ücretsiz derslerin verildiği kursa kadınlar ilgi gösteriyor.

Pazarlar Halk Eğitim merkezi kurslarını ziyaret eden İlçe Kaymakamı Gürsel Temurci, kurslar hakkında Halk Eğitim Merkez Müdürü Abdullah Çalışkan’dan okuma yazma kursu ve diğer kurslar hakkında bilgiler aldı.

Kaymakam Temurci, kursa katılan en yaşlı kadınlardan 76 yaşındaki Selime Türkmen ile sohbet etti. Bugüne kadar okuma yazma öğrenemediğini, daha çok öğrenme konusunda merak etmediğini söyleyen Selime Türkmen, “Şimdi okuma yazmayı öğrenmek istiyorum. Okuma yazmanın yaşı olmaz. Öğretmenimizin sayesinde okuyup yazmayı öğrenmek için çalışıyoruz” dedi.

Pazarlar Kaymakamı Gürsel Temurci, “Öğrenmenin yaşı yoktur, Bizim kültürümüzde öğrenme beşikten mezara kadardır. Bu gayretinizden dolayı hepinizi tebrik eder, başarılar dilerim” diye konuştu.

Kursiyerler ise, Kaymakam Temurci’nin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.(MB-EFE)