Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Aşağı Yoncaağaç Köyü Muhtarlığınca toplanan bağışların Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı hesabına yatırıldığı bildirildi.

Aşağı Yoncaağaç Köyünü teşekkür amacıyla ziyaret eden Kaymakam Tuncay Karataş ve İlçe Jandarma Komutanı Hakan Özgül’ün katılımıyla köy camisinde Cuma namazı bitiminde imam Yusuf Berber tarafından Afrin harekatına katılan askerler ve şehitler için dua edildi.

Cuma namazı çıkışı köylülere hitaben bir konuşma yapan Kaymakam Tuncay Karataş,”Gerçekleştirilen Afrin Harekatına katılan Mehmetçiklerimize kayıtsız kalmayarak Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Güçlendirme Vakfına bağış yaptınız. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde sizler bunun en güzel örneklerinden birini, askerlerimizin yanında olduğunuzu gösterdiniz. Yaptığınız bu bağıştan dolayı başta Mehmetçiklerimiz olmak üzere ülkem, milletim ve şahsım adına hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Buradan Afrin Harekatında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Köy Muhtarı İhsan Pektaş, Afrin Harekatında katılan askerlere katkıda bulunmak amacıyla köy halkından gönüllülük esasına dayalı başlatılan ve bir hafta süren yardım kampanyasında toplanan paranın Ziraat Bankası Hisarcık Şubesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Güçlendirme Vakfı hesabına yatırıldığını söyledi.(MA-EFE)