Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Kuşu köyünde hayırsever vatandaşların desteği ile yaptırılan 9 şiddetinde depreme dayanıklı çifte minareli cami inşaatı hız kesmeden sürüyor.

2015 yılının Nisan veya Mayıs aylarında ibadete açılması planlanan 750 kişilik cami inşaatının büyük bir kısmının tamamlandığına vurgu yapan Kuşu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Şükrü Karaca 19 Mayıs 2011’deki 5.9’luk depremde yıkılan caminin yerine hayırseverlerinde desteği ile daha iyisini yapmak üzere bir yıl önce faaliyete geçtiklerini bildirdi.

Bu güne kadar cami inşaatı için hayırsverlerinde desteği ile inşaata yaklaşık 750 bin TL civarında bir harcama gerçekleştirdiklerini ifade eden Karaca, “750 kişilik camimizin 1 milyon liraya mal olması planlanıyor. 250 Bin TL dolayında yardıma ihtiyacımız var. 9 şiddetindeki depreme dayanıklı bir şekilde yapımını sürdürdüğümüz camimiz için hayırseverlerin yardımına ihtiyacımız var” dedi.

Kuşu’da 4 cami bulunduğunu ifade eden Karaca, “Merkez Camimiz hem estetik hem de sağlamlık açısından çok farklı. Caminin yapımı öncesi arkadaşlarımla birlikte Türkiye’yi dolaştık.Köyümüze en uygun projeyi Eskişehir il merkezinde bulduk. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinin sergilendiği camimizi 2015 yılının Nisan veya Mayıs aylarına yetiştirip ibadete açmak istiyoruz. Minarelerini tamamladığımız camimiz için yaklaşık 250 bin TL’ye ihtiyacımız var. Malum Simav deprem bölgesi. Hem sağlamlığı hem de estetik yönüyle camimizin göz doldurması için hiçbir masraftan kaçınmıyoruz” şeklinde konuştu.(MY-EFE)