Kütahya Belediyesi tarafından, kentte yeni doğan bebeklere yönelik ’Hoşgeldin Bebek’ projesi başlatıldı.

Belediye, Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile işbirliği çerçevesinde yeni doğan her bebeğe, içerisinde elbise, bez ve havlu gibi hediye paketi takdim edecek.

Projenin startı sebebiyle Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen törene Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Özdoğan ve Murat Arık ile Hastane Müdürü Ahmet Büber ve hastane yöneticileri katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Şehrimize yeni gelen küçük hemşehrimizin yanında olmak ve ailelerin yanında olmak ve sevincini belediye olarak paylaşmak için böyle bir proje başlattık. Yeni doğan bebek aileler için çok büyük anlam ifade ettiğini ve çok büyük sevinç kaynağı olduğunu bilen bir belediye olarak bunu paylaşmak istedik.Her doğan yeni bebeğe hazırladığımız hediye paketinden vereceğiz. Zaman zaman kendimiz, zaman zaman da görevlilerimiz hastaneye gelerek her yeni doğan bebeğimize bu paket takdim edilecek.Bunlar sosyal belediyecilik anlamındaki projelerimizdir" dedi.

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklar ve anneleri için en önemli anlarından biridir doğum günüdür. DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bu günü daha anlamlı kılmak amacıyla bir süre önce ’Hoşggeldin Bebek’ projesini hayata sokmuştu. Bu projeye belediyenin de katkı sağlaması bizleri sevindirmiştir. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Törenin ardından Başkan Kamil Saraçoğlu, Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, yeni doğan ünitesine giderek, yeni bebek sahibi olan ailelere hediye paketlerini takdim ettiler.(EFE)