İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği, Sudan’da su kuyusu açılması için yardım kampanyası başlattı.

İHH Kütahya Temsilcisi Şükrü Nazlı, yaptığı açıklamada, kuyu için ilk desteğin Akşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden geldiğini kaydetti.

İHH vasıtasıyla başta Afrika ülkeleri olmak üzere şimdiye kadar 4 bin 128 su kuyusu açıldığını dile getiren Nazlı, "Başta Afrika ülkeleri olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde coğrafi şartlar, kuraklık, altyapı eksikliği ve siyasi istikrarsızlık gibi nedenlerle insanlar, başta içme suyu olmak üzere günlük hayatta gereksinim duydukları suya erişemiyor.İHH, Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında Eylül 2014 itibarıyla toplam 4 bin 128 su kuyusu açtı.Bu hayırlı iş için olarak bir adım attık ve Sudan’da bir su kuyusu açmayı hedefliyoruz. İlk desteğimizi Akşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Müdürü Mehmet Zorlu ve 11. sınıf öğrencilerinden aldık. Bu anlamlı destekleri için kendilerine teşekkür ediyoruz.

Bu konuda tüm Kütahya’lıhemşehrilerimizin desteğini bekliyoruz ve duyarlı davranacaklarına inanıyoruz.Su için onlarca kilometre yol kateden insanlara bir yudum su da siz içirin" ifadelerini kullandı. (EFE)