Kütahya İl Genel Meclisi, Kasım ayı bütçe görüşmeleri kapsamında bir oturumunu da Tavşanlı’da gerçekleştirdi. İl Genel Meclisi Başkan Yardımcısı Ramazan Aydemir ve İl Özel İdaresi Müdürü Necati Derin’in daveti üzerine 37 kişilik üyesiyle tam kadro ilçeye gelen Meclis heyeti, Tavşanlı’daki yatırımlar ve hizmetler hakkında bilgi edindi.

Tavşanlı İlçe Özel İdare Müdürlüğü tarafından verilen yemeğin ardından Başkan Musa Yılmaz ve üyeler, işadamı Süleyman Yılmaz’ın Derbent Köyü’ne yapmış olduğu çiftlik yatırımını ve geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen Derbent Şehitleri Anıtını ziyaret etti.

İl Genel Meclisi üyelerinin Tavşanlı temaslarına AK Parti Tavşanlı İlçe Başkanı Mehmet Demir ve Gençlik Kolları Başkanı Hilmi Gümüş de iştirak etti.

İşadamı Süleyman Yılmaz’ın 30 milyon TL’ye mal olan ve alanında Türkiye’nin en önemli yatırımlarından birisi olarak gösterilen Toygırı Çiftliğini gezen İl Genel Meclisi üyelerine burada Süleyman Yılmaz’ın yanısıra Hüseyin Yılmaz, Mehmet Yılmaz, Harun Bal, tesis müdürü Kemal Erdoğan ve tesisin veteriner hekimi İbrahim Özer tarafından bilgilendirme yapıldı.

İşadamı Süleyman Yılmaz burada yaptığı açıklamada Tavşanlı’da gerçekleştirdikleri bu yatırımda para kazanmayı değil, istihdamı artırmayı düşündüklerini ifade etti.

Daha sonra, tesisten ayrılan heyet Derbent Köyü girişinde yapılan anıtı ziyaret etti. Burada bir açıklama yapan Tavşanlı İlçe Özel İdare Müdürü Necati Derin, İl Genel Meclisi üyelerini Tavşanlı’da ağırlamaktan son derece memnuniyet duyduklarını belirterek, “İl Genel Meclisimizin Kasım ayı bütçe görüşmelerinden biri de burada gerçekleştirildi. Ayrıca İl Genel Meclisi üyelerimizi işadamı Süleyman Yılmaz’ın kurmuş olduğu çiftlik ile Derbent Köyü’nde kısa süre önce açılışını yaptığımız şehitliği gez-dirdik. İl Genel Meclisi üyele-rimiz Tavşanlı’daki temaslarından memnuniyet duyduklarını ifade etmiştir. Bu da bizi sevindirmiştir. Meclis üyelerimize her zaman Tavşanlımıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kütahya İl Genel Meclisi Başkan Yardımcısı Ramazan Aydemir de ilçeye gelerek toplantıya iştirak eden üyelere teşekkür ederek, “Toplantılarımızdan birini de burda yapalım istedik. Ayrıca meclis üyelerimize bölgenin önemli yatırımları arasında yer alan işadamı Süleyman Yılmaz’ın Derbent’teki çiftliğini gezdirelim dedik. Meclis üyelerimiz, çiftlik yatırımını inceledi ve ardından Derbent Şehitlik Anıtını ziyaret etti. Kendilerine Tavşanlı’ya gelerek bizlerle birlikte oldukları için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.(İÖ-EFE)