Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, toplumun en çok okuyan kesiminin öğretmenler olması gerektiğini dile getirdi.

Esen, Kütahya’daki eğitim-öğretim faaliyetlerini değerlendirmek üzere, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Maarif Müfettişleri ve tüm okul müdürlerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen istişare toplantısında bir konuşma yaptı.

Kütahya’da kitap okuma hususunda ciddi bir farkındalık oluştuğunu ifade eden Coşkun Esen, "Bir toplumun bütünüyle dönüşmesi, bütünüyle değişmesi amaçlarına hedeflerine sağlıklı bir şekilde ulaşabilmesi yeni bir eğitim sisteminden geçiyor. Eğitim sisteminin kendisini yeniden dizayn etmesine yeniden dönüşmesine ve silkinmesine bağlıdır. Daha da önemlisi sadece Türkiye değil bütün dünya insanlığı bizden yeni bir medeniyet müjdesi beklemektedir. Bu medeniyetin müjdesini verebileceksek, o müjdeyi verecek olan o medeniyeti kuracak olan yine eğitim ordusudur. Başka hiçbir kurum bu yeterliliğe sahip değildir. Medeniyet kurmak demek bugünden yarına oluşabilecek bir şey değildir. Geçmişinde medeniyet kurmuş, insanlığa adaletiyle hükmetmiş bir medeniyetin bakiyesi olarak bu topraklarda yaşıyoruz. Eğitim camiası olarak bizim bu dünyaya söyleyecek sözümüz vardır. Medeniyet kurabilmemiz için anadilinizi çok iyi biliyor olmanız ve o anadili çok iyi öğretiyor olmanız gerekir. Anadil ilkokullarımızda, ortaokullarımızda ve liselerimizde öğretilir. Okuma alışkanlığının kazandırılması konusunda çocuklarımıza yeterince bu düşünce, bu inancı aşılayamamışsak eğitim camiası olarak kendimize dönüp bakmamız gerekiyor. Toplumun en çok okuyan kesimi biz olmalıyız.İlimizde kitap okuma konusunda ciddi farkındalıklar oluştu, geçen bahar döneminde yazarlar okulda projesi yaptık. Yaklaşık 8 bin öğrencimizi kitaplarla, yazarlarla buluşturduk. Eğitim dediğimiz süreç insanın doğumu ile başlayıp, ölümü ile biten süreçtir. Eğitim insanlara yön vermektir. Kalıba sokmak değildir. Hür düşünmenin önündeki engelleri kaldırmaktır.Geçmişte biz başarılı illerle ortak çalışmalar yaptık, seyahatler düzenledik. Şimdi farklı iller bize gelerek yaptığımız çalışmaları öğrenmek istiyorlar.Lütfen öğretmenlerinizi hiçbir ayrım gözetmeksizin kucaklayınız. Sabah makamınıza geçmeden önce mutlaka öğretmenler odasına geçin, selamlaşın. Bu aynı zamanda değerler eğitimi çalışmasıdır. Değerler eğitimi yaparak, yaşayarak öğrenilebilecek bir şeydir. Yeni yönetmelikle birlikte göreve başlayan siz arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Soran, sorgulayan, öz güveni gelişmiş nesiller yetiştirme, sağlam inançlı, sağlam karakterli insanlar yetiştirme yolunda başarılar diliyorum. Bu kadroyla, özlediğimiz Kütahya’yı, özlediğimiz şahsiyetlerin yetiştiği müreffeh insanların oluşturduğu topluma çok ciddi katkıda bulunacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı. (EFE)