Kütahya’da, cami ve gençlik buluşması, Ulu ve Ali Paşa camilerinde gerçekleştirildi.

Ulu Camii’ndeki buluşma etkinliğine Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül de katıldı.

Ali Paşa Camii’ndeki etkinlikte İbrahim Karateke Kur’an Kerim tilaveti, Vaiz Alaaddin Özkanat Mus’ab Bin Umeyr’i, Kur’an-ı Kerim öğreticisi Turhan Bayatlı da Hz.Muhammed’in (SAV) Kabe Hakemliği konularını anlattılar.

Kütahya Müftü Yardımcısı Ahmet Akyıl, programın açılışında yaptığı konuşmada, "Kütahyamızda 13-19 Ekim arası çok katılımlı değişik programlarımız oldu; bugünde cami ve gençlik buluşması için Ali Paşa Camii’nde Sevgi Yolu’nda ’gençlerimiz ve halkımızın bütün kesimleriyle beraber olalım’ diye bu program Kütahya Ali Paşa Cami Dernek Başkanı Ahmet Özer ile yönetim kurulumuz; birlikte bu programı gerçekleştirdik.Katkılarından dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.Bu tür programların yapılmasına birilikte devam edeceğiz" dedi.

Bölge Yatılı Kur’an Kursu öğreticilerinden Turhan Bayatlı, "Söz üstatlarının yayında ’Kabe Hakemliğini ve Kabe’nin tamiratının anlatılması zor. Ancak burada Hz. Peygamber dünyanın bütün sorunların kahve içme rahatlığında halletmiştir" diye konuştu.

Bölge Yatılı Kur’an kursu öğrencilerinden Ali Gürak’ın okuduğu ’Sakarya Şiiri’ cemaati duygulandırdı.

Kütahya Müftü Yardımcısı Ahmet Akyıl ile Dernek Başkanı Ahmet Özer katılanlara birer plaket takdimi yaptı.

Dernek Başkanı Ahmet Özer, cami girişinde cami ve gençlik kitabı, günün anısına kalem, çıkışda cameaate lokma tatlısı ikramında olduğunu söyledi. (EFE)