Kütahya’da sağlık alanında kalitenin arttırılması ve sağlık hizmeti alan vatandaşların sorunlarının takibi için Hasta Hakları Derneği Kuruldu. Dernek hastanede vatandaşları bilgilendirdi.

Dernek Yöneticileri hastanede vatandaşlarla görüştü onlara sağlık ile ilgili yaşadıkları sorunların çözümleri ile ilgili bilgiler verdi.

Vatandaşlara hasta haklarını anlatan avukatlar, hastaların şikayetlerini not aldı. Hasta Hakları Derneği Başkanı Avukat Yasin Yokuş şunları söyledi: “Sağlık hepimiz açısından çok önemli bir şey. Sağlığımızı ancak kaybettiğimizde anlıyoruz. Bu konuda insanlar genelde hepimiz bir yerlere başvurma konusunda sıkıntı çekiyoruz. Herhangi bir şekilde kötü muameleye maruz kalabiliriz. Herhangi bir şekilde sağlığımızı kaybetme konusunda bir şeyler yaşamış olabiliriz. Bunların giderilmesi konusunda biz bu derneği kurduk. Hastane yönetimi ile beraber bu derneğin amacının hastalarla hastane yönetimi arasındaki şikayetlerin bağlantısını köprüyü kurmak amacıyla yaptık.”

Hiçbir şekilde ücret talep etmediklerinin altını çizen dernek başkanı Avukat Yasin Yokuş, “Bize vatandaşlar evraklarıyla beraber geldiğinde herhangi bir şekilde bir sorunla karşı karşıya kaldığında gerekli hukuki mücadeleyi hiçbir ücret talep etmeden yerine getiriyoruz. Biz burada vatandaşın gerçekten amme hizmeti olarak kamu hizmeti olarak hizmet veriyoruz”dedi.

Hasta Hakları Derneği Başkan Yardımcısı Avukat Emre Karademir, “Bugün hastanemizde yönetimle görüştükten sonra hastalara buroşür dağıttık. Haklarını hatırlatacak bilgilendirmelerde bulunduk. Bu bilgilendirmeler çerçevesinde çeşitli şikayetler iletildi bize. Bunları not aldık. Notlarımızın akabinde hastalarımızın şikayetini hasta yönetimine ulaştırmayı amaçladık. Bu şekilde hastaneden alınan sağlık hizmetleriyle kalitenin yükseltilmesi açısından bir hedef oluşturduk" diye konuştu.

Vatandaşlar, Hasta Hakları Derneği’nin faaliyetlerinden duyduklarını memnuniyeti ifade ettiler. Ömer Bulut isimli vatandaş, “Güzel bir şey. Bu konuda memnun oldum. Çünkü hastalar baya mağdur durumda hastanelerde. Çoğu kişide kendi hakkını aramak için uğraşamıyor. Böyle bir derneğin olması, şikayetlerin toplu halde iletilmesi daha etkili olur diye düşünüyorum. Çünkü bireysel şeylerden sonuç alınamıyor. Bende kısa bir süre önce hastanede tedavi gördüm. Sorunlar vardı. Bireysel olarak dile getirdik ama etkili değil. Bunun dernek aracılığıyla dile getirilmesi daha iyi olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Sağlık hizmetleriyle ilgili sorun yaşayan vatandaşlar Kütahya Hasta Hakları Derneği’ne müracaat ederek hiçbir ücret ödemeden haklarını arayabilecekler.(EFE)